Utazás kép fő

CSEPPKŐBARLANGOK VILÁGA

DOMICA ÉS AGGTELEK

- SZINPETRI

Időpont: 2024. november 2.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

A védelem alatt álló összes magyarországi barlang közül 280 barlang található az Aggteleki Nemzeti Park területén, a Szlovák-karszt 780 barlangjával együtt a Föld legsűrűbb ismert barlangos karsztvidéke. Az ősidők óta ismert és használt Baradla-barlang („Aggteleki cseppkőbarlang”) Magyarország legnagyobb barlangja (19 km) az UNESCO Világörökség része.

Program

Domica a Szlovák-karszt Nemzeti Park legismertebb és leghosszabb barlangja. Először ezt a barlangot keressük fel. Ma korszerű fogadóépületen át jutunk be a különleges cseppkőképződményekben hihetetlenül gazdag folyosóiba és termeibe, melyeknek már a nevei is –Misztériumok termeIndiai pagodák terme, Gótikus dóm, Virágos kert – rendkívüli látványosságot sejtetnek. Ezek közül is kiemelkedik a Majko-dómban található Római-fürdő A kőkorszaki ember által is lakott, több mint 5 km hosszan feltárt barlangot a nyilvánosság előtt 1932-ben nyitották meg 1315 m hosszan, ebből 140 métert csónakon kell megtenni a Styx nevű földalatti folyón. Aggteleken folytatjuk a lenyűgöző föld alatti világ felfedezését. A túra során megismerkedhetünk egy olyan világgal, amelyet már az ősember felfedezett magának néhány ezer évvel ezelőtt. De nem csak emiatt különleges, hatalmas termek és képződmények sokasága jellemzi: ilyen a híres Anyósnyelv, a Mikulás, a Tigris, az Oszlopok csarnoka, melynek már a nevében benne van a páratlansága, lenyűgöző méretű termében megszámlálhatatlan képződmény található. A koncertek helyszínéül szolgáló Hangversenyteremben pedig a barlang kiváló akusztikája nyújt felejthetetlen élményt.

Szinpetriben a világ legnagyobb könyvét nézzük meg, amelyet a Guinness hitelesített. A könyvön kívül látunk itt egy XV. századbeli papírmalmot, Gutenberg korából nyomdatörténeti eszközöket és egy Biblia és egyházi könyvgyűjteményt. Várható visszaérkezés Budapestre 21-22 óra között.

Belépők: kb. 8.000, - Ft/fő + 16 EUR /fő

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 16.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
CSEPPKŐBARLANGOK VILÁGA 
DOMICA ÉS AGGTELEK
- SZINPETRI 1CSEPPKŐBARLANGOK VILÁGA 
DOMICA ÉS AGGTELEK
- SZINPETRI 2CSEPPKŐBARLANGOK VILÁGA 
DOMICA ÉS AGGTELEK
- SZINPETRI 3CSEPPKŐBARLANGOK VILÁGA 
DOMICA ÉS AGGTELEK
- SZINPETRI 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.