Utazás kép fő

MÁRTON NAP GYÖRKÖNYBEN

Gunaras Fürdővel

Időpont: 2024. november 11

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

Program

Márton napja fontos fordulópont volt a naptárakban: vidéken ekkor fejeződtek be a mezőgazdasági munkák, ezen a napon zárult le a gazdasági év. Szent Márton ünnepén libát illik enni és újborral szokás koccintani. Márton-napon kóstolták meg először az újbort, és vágták le a tömött libákat, hiszen ez volt a 40 napos karácsonyi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor kiadósan, jóízűeket lehetett enni, és mellette mulatozni. Úgy tartották a régiek, hogy minél többet isznak ilyenkor, annál több erőt és egészséget töltenek magukba.  Márton-napon kötelező libás ételt fogyasztani, hiszen a mondás szerint, aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik!

 

Gunaras Gyógyfürdő és Idegenforgalmi ZRt.         Program

 

Mai programunkat a Dombóvári Gunaras fürdőben kezdjük. Gunaras Gyógyfürdő a Dél-Dunántúl egyik legdinamikusabban fejlődő, regionális minősítésű gyógyfürdője.  Dombóvár-Gunaras fürdőn magas fluorid tartalommal rendelkező alkáli-hidrokarbonátos, bevizsgált gyógyvíz képezi a gyógy-turizmus alapját. A fedett gyógyfürdő egész évben várja a gyógyulni, frissülni, pihenni vágyókat.

Egész napos felnőttjegy: 3.500, -Ft, csoportos 3.200, - Ft/fő

Egész napos nyugdíjas jegy: 3.000, -Ft csoportos 2.500, - Ft/fő

A belépő megváltásával a finn szauna, infraszauna, (hétvégén egész nap, hétköznap csak délután van szauna szolgáltatás!) só barlang, gőzkabin is igénybe vehetőek vele.

A gyógyfürdőben a kaució összege 1.000 Ft/fő, mely távozáskor a beléptető óra és az öltözőszekrény kulcs leadásakor visszafizetésre kerül!

Innen már Györkönyre a Tolnai borvidék gyöngyszemére utazunk. Német telepesei magukkal hozták bortermelési ismereteiket, mert főleg borvidékekről érkeztek. Présházaikat egységes stílusban építették fel. Ennek köszönhetően kialakult az ország egyik legnagyobb összefüggő pincefaluja. Itt fogjuk elfogyasztani hagyományos Márton napi lakománkat. Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül.

Menü:

  • 1 kupica pálinka

  • Libaleves Házi lúdgégével

  •  Libacomb pezsgős lilakáposztával, hagymás törtburgonyával

  • Kézzel húzott házi túrós és almás rétes

Részvételi díj: 27.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 18.990,- Ft/fő

(Az ár tartalmazza: az utazást, az idegenvezetést és a Márton napi lakomát)

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás 570,-Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
MÁRTON NAP GYÖRKÖNYBEN
Gunaras Fürdővel 1MÁRTON NAP GYÖRKÖNYBEN
Gunaras Fürdővel 2MÁRTON NAP GYÖRKÖNYBEN
Gunaras Fürdővel 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.