Utazás kép fő

LEVENDULAÜNNEP TIHANYBAN

Időpont: 2024. június 23.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

A Balatonba mélyen benyúló félsziget Tihany, fontos átkelőhely, forgalmas turistaközpont. Hazánk első természetvédelmi területe gejzírkúpokkal, levendulával, különleges bazalttufával.

Tihany egyben királyi temetkezőhely is, a bencés apátság révén pedig vallási központ. Múzeumában őrzik a halászmesterség ősi eszközeit és legújabban egy babavilágot is. Mindezekkel megismerkedünk utunk során.

Program 

Először Balatonfüredre érkezünk, ahol egy sétát teszünk a szívkórház és a móló környékén, érintve a legfontosabb látnivalókat, nevezetes épületeket. Marad kis szabadidő, majd hajóra szállunk és közel 20 perc múlva, a Tihanyi-öböl átszelése után érkezünk meg a Tihany kikötőjébe. (hajójegy: kb. 2.000, - Ft/fő, az ár, tájékoztató jellegű, változhat) Itt újra autóbuszra szállunk, így közelítjük meg az óvárost, ahonnan a nap további részében gyalogosan közlekedünk.

Mielőtt hagyjuk magunkat elvarázsolni a levendula illatától, hangulatától, megismerkedünk Tihany látnivalóival is. Az érdeklődőkkel megtekintjük a magyar barokk egyik legszebb remekét, az Apátsági templomot, melynek altemplomában temették el az 1060-ban elhunyt I. András királyunkat. Az egykori apátsági rendház egy részében egy teljesen új interaktív kiállítás tekinthető meg. Belépő a templom és múzeum megtekintéséhez: felnőtt: 2.900, - Ft, diák, nyugdíjas: 1.800, - Ft. Valamikor a Visszhang domb volt Tihany igazi híressége. Mi is kipróbálhatjuk, halljuk-e ma még a visszhangot. A Tihanyban található régi szép műemléki épületek közül figyelmet érdemel, és fakultatív programként megtekinthető többek közt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, vagy az 1997-ben megnyílt Babamúzeum.

A levendula évszázadok óta fontos és kiemelt szerepet játszik Tihany életében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. E nemes növény tiszteletére rendezik meg évről évre a Levendula Ünnepi Heteket. Ilyenkor minden a levenduláról szól. Lehet feltöltődni, gyönyörködni, kóstolni, szagolni, levendulából készült termékek sokasága várja a látogatókat. A Levendulaház Látogatóközpontban, ami a Belső-tó partján található szintén levendulából készült vagy azzal ízesített finomságokat kóstolhatnak meg. Visszaindulás Budapestre 18 órakor.

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
LEVENDULAÜNNEP TIHANYBAN 1LEVENDULAÜNNEP TIHANYBAN 2LEVENDULAÜNNEP TIHANYBAN 3LEVENDULAÜNNEP TIHANYBAN 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

12 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.