Utazás kép fő

Veszprém megye két gyöngyszeme

Sümeg és Tapolca

Vár, Püspöki Palota, Tavasbarlang 

Időpont: 2024. augusztus 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Látogatásunkat Sümegen kezdjük, ahol először a történelmi emlékű Sümegi várat keressük fel. A várban berendezett I. Történelmi Élménypark egyedülálló módon mutatja be a középkori várak életét. Láthatunk börtönkiállítást, püspöki lakószobát, tanácstermet, egy korabeli bognárműhelyt korabeli szerszámokkal és a megújult várkápolnát sok más izgalmas látnivaló mellett. A várba egy rövid emelkedő vezet fel. Visszatérve a vár alatt található, közelmúltban felújított, átadott Püspöki Palota megtekintésével folytatjuk programunkat. Különleges élmény a veszprémi püspökök “soha nem látott szépségű rezidenciájába” belépni, és a palotát építtető Padányi Bíró Márton életét nyomon követve megismerni azt. A kiállítás számos olyan, illúziókeltő- és szemléltető eszközt alkalmaz a kor bemutatására, amellyel közelebb hozza a látogatóhoz a több száz évvel ezelőtti világot. 

A város utcáin sétálgatva találkozhatunk még a másik kiemelkedő műemlékével, a Ferences templommal és kolostorral. A városfalakon kívül található temetőben felkeressük Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza sírját.

Délután Tapolcára utazunk. A közelmúltban létesített új látogatóközpont segítségével megismerkedünk a barlangok világával. (interaktív kiállítás, filmvetítés) Majd egy titokzatos, város alatti csónakázás során gyönyörködhetünk a felújított Tapolcai-tavasbarlang fényeiben. Ezután marad még egy kis szabad idő a város központjában. A Malom–tó és környéke különleges mediterrán hangulatot áraszt.

A tó körül sétálgatva megtekinthetjük Batsányi János és felesége Baumberg Gabriella szobrát és a festői malomépületet. Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb.10.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 20.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP és stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Sümeg és Tapolca
Vár, Püspöki Palota, Tavasbarlang   1Sümeg és Tapolca
Vár, Püspöki Palota, Tavasbarlang   2Sümeg és Tapolca
Vár, Püspöki Palota, Tavasbarlang   3Sümeg és Tapolca
Vár, Püspöki Palota, Tavasbarlang   4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.