Utazás kép fő

COTE D'AZUR ÉS AZ OLASZ RIVIÉRA

CSILLAGTÚRA A KIFINOMULT ELEGANCIA VILÁGÁBAN

Október 25 - November 1.

8 NAP / 7 ÉJSZAKA

279.990,- Ft/fő

Repülővel, Reggelivel


A Ligúr-part és a Francia Riviéra kincsei varázsolják el az utazót csillagtúránkon. A Földközi-tenger azúrkékje, a bájos kisvárosok, a luxus nyaralóhelyek mindig is a felső tízezer és a művészek rajongásának tárgyai voltak – ideje, hogy mi is megkapjuk a magunk részét a Riviéra-életérzésből!

A PROGRAM TARTALMAZZA:

Foglalási díj, Repülőjegy oda-vissza, Repülőtéri illeték, Feladott poggyász, kézipoggyász, Transzferek Kirándulóprogramokat: Nizza, Cannes, San Remo, Albenga, Torino, Minőségi szállásokat középkategóriájú hotelekben Olaszos reggeli Magyar nyelvű idegenvezetést

1. nap

REPÜLÉS OLASZORSZÁGBA

Utazás Budapestről Olaszországba, Torino-ba, transzfer a hotelbe.

Idegenvezetőnk információs találkozót tart. Szállás: 4 csillagos hotelben San Remo régióban.

2. nap

NIZZA ÉS CANNES

Ezen a napon Franciaország vár ránk: a legendás Côte d'Azur, azaz az Azúr-part. Ez egy 120 km-es partszakasz az ország déli részén, mely az első modern nyaralóhely volt. Manapság a felső tízezer, a filmsztárok kedvenc egyik úti célja. Időtlen pompája, kellemes éghajlata, a bájos városkák, a csillogó azúrkék tenger, a hegyek között kacskaringózó utak számos művészt megihlettek. Élt és alkotott itt többek között Chagall, Monet, Picasso, F. Scott Fitzgerald és Hemingway is. Nizzában átélhetjük a hely hangulatát városnézésünk során, megcsodálva a kikötőt, a több mint 100 éves, legendás Negresco luxushotelt, mely a Riviéra egyik szimbóluma, és a szemkápráztató színekben pompázó virágpiacot. Cannes nevezetes filmfesztiváljáról, melyet 1946 óta rendeznek meg. Ikonikus tengerpartja a sétánnyal, pálmafákkal övezett Promenade de la Croisette. Visszatérés a hotelbe.

3. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Genova, Rapallo és Portofino

Szabadidő, vagy tartson velünk FAKULTATÍV kirándulásunkra! Ligúria, az Olasz Riviéra a francia határtól húzódik a Ligúr part mentén, Toszkánáig. Vadregényes hegyvidékek, homokos partok, elbűvölő kisvárosok jellemzik. A francia Riviéra népszerűvé válása után kezdett ez a vidék is felkapottnak számítani a 19. században. A Ligúr Appeninek fenséges vonulatai között haladunk Genova felé. A Via Aurelia-n utazunk, a romantikus, sziklás hegyekben gyönyörködve. Az Olasz Riviéra központjának tartott Genova kikötője a legnagyobb Olaszországban. Az egykori tengeri köztársaság évszázadokon keresztül fontos szerepet töltött be a régióban. Fekvése elragadó: a Ligúr-tenger és az Appeninek ölelésében található. Ezután Rapallo-ba érünk, a népszerű turistadesztincióhoz, a Tigullio-öbölnél. Ezt követően Portofino felé indulunk. Portofino kifinomult hangulatú üdülőhely, az olasz Riviéra egyik ékköve, kis házakkal, villákkal, színpompás növényekkel. A település nagy népszerűségnek örvend a gazdagok és híresek körében is. Visszatérés a hotelbe.

4. nap

SAN REMO ÉS ALBENGA

Félnapos kirándulásunk célpontja a mintegy 56.000 főnyi lakosságú San Remo, az impozáns üdülőhely és fesztiválhelyszín. Sétát teszünk az óváros hangulatos utcáin, majd szabadidő, ebédelési lehetőség. Ezután Albenga vár ránk, melyet a Kr. e. 2. században alapítottak. A Római Birodalom idején vált fontos várossá. A városnézés során felfedezhetjük a római idők nyomait és középkori épületeket is. Visszatérés a a hotelbe.

5. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Dolceacqua és Monaco

Szabadidő, vagy FAKULTATÍV kirándulásként első állomásunk a középkori Dolceacqua. A festői fekvésű olasz falucska látképét a híres híd, a Ponte Vecchio di Dolceacqua dominálja. A 13. században épült építészeti műremek a Nervia folyón kecses ívként nyúlik át. Claude Monet, az impresszionizmus kiemelkedő alakja egy festményen örökítette meg a híd szépségét. Felkeressük az óvárost. Izgalmas élményt ígér Monaco programunk. A hercegség a francia Riviérán gyöngyszeme, Franciaország és a Földközitenger között. Ez a világ 2. legkisebb országa, népessége 38.000 fő. Az állam élén a Grimaldi-ház áll, uralkodója II. Albert herceg. Szerencsejáték, kaszinók, a világ legmagasabb egy főre jutó GDP-je, FORMA-1-es verseny, a luxus világa – mindez Monaco. Meglátogatjuk az óvárost, és az 1875-ben épült katedrálist, mely a hercegi dinasztia tradicionális temetkezési helye. A Szent Miklós-székesegyházban kötött házasságot Grace Kelly és III. Rainer herceg, és itt helyezték őket végső nyugalomra is. Visszatérés a hotelbe.

6. nap

TORINO VÁROSNÉZÉS

A mai napon városnézés vár ránk Torino-ban, Olaszország negyedik legnagyobb városában, mely 1861-től 1865-ig töltötte be a fővárosi szerepet. Visszatérés a hotelbe.

7. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Cinque Terre

A mai napon szabadidő vagy FAKULTATÍV program: Cinque Terre (UNESCO-Világörökség). A magyarul Öt Földnek nevezett meseszép részen öt városka osztozik: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare. A hegyoldalról a tengerre lenéző színpompás házak övezte vidék sokak bakancslistáján szerepel. Utunk Monterosso-ba vezet, a kis öbölnél megbújó, bűbájos településre. Vonatra szállunk (a környéken korlátozottak a turistabuszos közlekedési lehetőségek), így egyedi élményben lehet részünk. Majd Portovenere-be megyünk. Visszatérés a hotelbe.

8. nap

HAZAUTAZÁS

A busz a repülő indulásának függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK

Az utazáshoz olyan útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes. Jelenlegi beutazási szabályok:

○ Frao: Franciaországban akkor számít majd valaki megfelelően oltottnak, ha az alábbi határidőkig felveszi a 3. (illetőleg Janssen esetén a következő adag) oltást.  A Sputnik oltás NEM elfogadott, az ezen oltásokat követően felvett harmadik oltás (ha nem egy dózisú) nem jelent Franciaországban megfelelő oltottságot!

A határidő:

- 65 éves vagy 65 év feletti, ill. "Janssen" oltást felvett személyek esetén 2021. december 15.

- azon 18-64 év közötti személyek esetén, akik 2021. június 17 előtt kapták meg az utolsó oltásukat - 2022. január 15. vagy: PCR illetőleg antigén teszt:  negatív PCR vagy antigén tesztet is elfogadnak. A Magyarországról érkezők tesztjének érvényessége 24 óra. Tanácsos az ún. becsületbeli nyilatkozat kitöltése.

○ Olaszo: EU-s oltás (vagy nem EU-s oltás után Pfizer, Moderna, vagy Jansen) vagy gyógyultság igazolás (max 180 nap) ÉS 24 óránál nem régebbi negatív antigén (AG) vagy 48 óránál nem régebbi PCR teszt), + online regisztráció.

○ Monaco: csak oltással lehet beutazni, egyébként nem.

Min csoportlétszám: 30 fő. Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. A helyszínen kiegészítő fakultatív programok foglalhatóak.

AMIT AZ ÁR NEM TARTALMAZ

Egyágyas szoba felár

69.990 Ft / fő

Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.

Idegenforgalmi adó

A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (kb. 2 euró/fő/éj)

AMIKET AJÁNLUNK ÖNNEK

Vacsoracsomag

44.990 Ft / fő

Biztosítási csomag

11.460 Ft / fő

Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

FAKULTATÍV PROGRAM LEHETŐSÉGEK

Fakultatív programcsomag

69.990 Ft / fő

Genova, Rapallo, Portofino, Dolceacqua és Monaco, Cinque Terre

it ikon
COTE D'AZUR ÉS AZ OLASZ RIVIÉRA - ŐSZI SZÜNET 1COTE D'AZUR ÉS AZ OLASZ RIVIÉRA - ŐSZI SZÜNET 2COTE D'AZUR ÉS AZ OLASZ RIVIÉRA - ŐSZI SZÜNET 3COTE D'AZUR ÉS AZ OLASZ RIVIÉRA - ŐSZI SZÜNET 4COTE D'AZUR ÉS AZ OLASZ RIVIÉRA - ŐSZI SZÜNET 5COTE D'AZUR ÉS AZ OLASZ RIVIÉRA - ŐSZI SZÜNET 6
levegobenkorutazasvaroslatogataspartnerekRepülővel
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

279 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.