Utazás kép fő

Jász kolbász, állatkert,

Gyöngyös Egyházművészeti Gyűjtemény 

Időpont: 2023. február 11.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program

Jászberényi programunkat az Állatkert megtekintésével kezdjük. Itt az állatokat próbálják a lehető legjobb körülmények között tartani, így a természetes élőhelyeiket utánozva tágas kifutókat találunk. A téli időszak különleges attrakciója a pingvinekkel történő séta, amikor a pápaszemes pingvinek elhagyják kifutóikat, és együtt sétálnak a látogatókkal. Jászberény, a megye műemlékekben leggazdagabb városa. A régmúlt emlékeibe az 1874-ben alapított Jász múzeum ad betekintést. A múzeum legféltettebb kincse Lehel kürtje, mely egyik legrégebbi történelmi ereklyénk, s amely kürt ma is a jász összetartozás szimbóluma. Ezen a napon különleges rendezvény helyszíne a város, a jász kolbásztöltő versenyt rendezik meg, mely Jászberény legnagyobb gasztronómiai rendezvénye. Egy rövid időre bepillantunk a remek hangulatú rendezvény helyszínére. Ezután Gyöngyösre látogatunk, ahol ezúttal a Szent Bertalan templomot, és kincstárát keressük fel, mely az ország második leggazdagabb egyházi gyűjteménye. A kincstárban nemcsak nagy művészi értékű ötvös tárgyakat, kelyheket, talpas kereszteket, ereklyetartókat és úrmutatókat őriznek, hanem képeket, könyveket, miseruhákat és szobrokat is. A déli toronyban látványlift és kilátó épült, ahonnan elénk tárul a torony belseje, és a zsalus ablakokon keresztül a város és a Mátra látképe. Belépő: kb. 5.000,- Ft/fő Várható visszaérkezés Budapestre, 18-19 óra körül.

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 8.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Jász kolbász, állatkert, Gyöngyös Egyházművészeti Gyűjtemény  1Jász kolbász, állatkert, Gyöngyös Egyházművészeti Gyűjtemény  2Jász kolbász, állatkert, Gyöngyös Egyházművészeti Gyűjtemény  3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

8 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.