Utazás kép fő

Bükfürdő

Feltöltődni és újjászületni

Időpont: 2023. augusztus 6.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Bükfürdőn található gyógyvíz alkáli-hidrogénkarbonátos, ezen belül magas a kalcium a magnézium és a fluortartalma. Egy termálvízből akkor lehet gyógyvíz, ha valamilyen betegségnél igazolják a gyógyhatását. A büki víz esetében ezt a reumás mozgásszervi betegségeknél, meszesedéseknél, kopásoknál, csontritkulásnál, ortopédiai műtétek utókezelésénél vizsgálták és igazolódott is az előnyös hatása. A fürdőt 4 termálkútból látják el vízzel. Ezek közül az 1-es kútnak, vagy szebb nevén Szent Kelemen forrásnak a legmagasabb az ásványi anyag tartalma. Egészen pontosan 15000 mg/l, ami nem csak hazai, hanem európai viszonylatban is ritkaságnak számít, hiszen sok gyógyvíznél az érték csak 1-2000 mg/l.

Program

Elutazás reggel 6:30 órakor a Népligetből. Európa egyik legismertebb, és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdőjébe. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 34 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

A bükfürdői termálvizek, amelyek mindegyike gyógyvízminősítéssel rendelkezik, 4 kúton keresztül törnek a felszínre.

Az egyedi összetételű – alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú – gyógyvíz nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, így egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre.

A gyógyvizes medencék 32-38 °C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencék 26-28 °C-os vízzel vannak feltöltve, a legkisebbeket pedig speciálisan számukra kialakított, biztonságos gyermekmedencék várják.

A fürdő télen-nyáron ideális helyszínt nyújt feltöltődésre. A fürdő nemcsak a gyógyulni vágyók, de a wellness kedvelői számára is rendelkezésre áll egy ingyenes csúszdaparkkal és egy egész évben nyitva tartó fedett wellness élményfürdővel. Visszaindulás Budapestre 18 órakor, várható visszaérkezés 21-22 óra körül.

Csoportos belépőjegy ára (min. 20 fő együttes belépése esetén):

5.800,-Ft (Teljes ár: 6.200,- Ft)

Kiegészítő szauna jegy ára: 2.800,-Ft

Diák belépőjegy ára: 3.700,-Ft

Gyermek belépőjegy árak: 6-14 év között: 2.800,-Ft

A belépőjegyek napi egyszeri belépésre jogosítanak. (Az árak tájékoztató jelegűek, változhatnak!)

A medencék és a csúszdák nyitva tartása az időjárás függvényében változik! 

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 11.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Megtelt
Bükfürdő - 
Feltöltődni és újjászületni 1Bükfürdő - 
Feltöltődni és újjászületni 2Bükfürdő - 
Feltöltődni és újjászületni 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.