Utazás kép fő

Veszprém megye két gyöngyszeme

SÜMEGI VÁR ÉS A TAPOLCAI TAVASBARLANG

Időpont: 2022. szeptember 04.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Látogatásunkat Sümegen kezdjük, ahol először a történelmi emlékű Sümegi várat keressük fel. A várban berendezett I. Történelmi Élménypark egyedülálló módon mutatja be a középkori várak életét. Láthatunk börtönkiállítást, püspöki lakószobát, tanácstermet, egy korabeli bognárműhelyt korabeli szerszámokkal és a megújult várkápolnát sok más izgalmas látnivaló mellett. A várba egy rövid emelkedő vezet fel. A várlátogatás után a városban megtekintjük Sümeg híres templomát, melynek falait Maulbertsch nagy értékű freskói díszítenek. Kisfaludy Sándor egykori szülőházában múzeumot rendeztek be, ahol nemcsak a költő emlékeivel találkozhatunk, többek közt egyházművészeti gyűjtemény, és a sümegi fazekasság emlékei is bemutatásra kerülnek. A város utcáin sétálgatva találkozhatunk még a másik kiemelkedő műemlékével, a Ferences templommal és a kolostorral. A városfalakon kívül található temetőben felkeressük Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza sírját.

Délután Tapolcára utazunk. A közelmúltban létesített új látogatóközpont segítségével megismerkedünk a barlangok világával. (interaktív kiállítás, filmvetítés) Majd egy titokzatos, város alatti csónakázás során gyönyörködhetünk a felújított Tapolcai-tavasbarlang fényeiben. A Malom–tó és környéke különleges mediterrán hangulatot áraszt.

A tó körül sétálgatva megtekintjük Batsányi János és felesége Baumberg Gabriella szobrát és a mellette épült középkori eredetű házsort és a festői malomépületet. A központban sétálva megismerkedünk a város barokk templomával, az egykori Kántor-házzal, melynek falai között ma Iskolatörténeti kiállítás tekinthető meg. Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 5.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 8.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Veszprém megye két gyöngyszeme
SÜMEGI VÁR ÉS A TAPOLCAI TAVASBARLANG 1Veszprém megye két gyöngyszeme
SÜMEGI VÁR ÉS A TAPOLCAI TAVASBARLANG 2Veszprém megye két gyöngyszeme
SÜMEGI VÁR ÉS A TAPOLCAI TAVASBARLANG 3
Akcióföldön1naposutazas1naposbelfoldivaroslatogatas
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.