Utazás kép fő

KEHIDAKUSTYÁN–TÜRJE ZALASZÁNTÓ-BADACSONYTOMAJ

Időpont: 2023. március 25.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 7.00 órakor

Program

Elsőként Kehidakustányt keressük fel. Hosszú időn keresztül itt élt „a haza bölcseként” híressé vált Deák Ferenc. A kúriában,- ahol ma emlékkiállítás tekinthető meg,- többször fogadta a korszak szellemi életének kiemelkedő alakjait. Magyarország egyik legkorábbi és szinte teljesen épen maradt premontre-i apátsági műemléktemploma egy Zala megyei kis településen, Türjén található. Teljes felújítás után gyönyörködhetünk a középkori állapotát híven őrző épületben. A festői szépségű helyen fekvő Zalaszántón láthatjuk a helyreállított ipari műemléknek számító Kotsy vízimalmot. Az épületben található interaktív bemutatóteremben megismerhetjük a darálás tárgyi eszközeit, a malom működését, tartozékait és felszereléseit. A település másik nevezetessége Európa egyik legnagyobb sztúpája. A falu fölött magasodó 316 m magas hegyen színes imazászlókkal körülvéve, egzotikus füstölők illatába burkolózva tornyosodik a vakítóan hófehér buddhista szentély, a béke jelképe. A parkolóból kb. 1 km az út, ami néha kaptató. Innen a Balaton felé indulunk, ahol megállunk a Szép kilátónál. A kilátás valóban lenyűgöző, és az épített kilátókkal ellentétben meg sem kell másznunk. Hazafelé úton megállunk még Badacsonytomajnál, ahol az ország egyetlen bazaltból épült temploma látható.

Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra között.

Belépők: kb. 4.000,- Ft/fő 

Részvételi díj: 18.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
KEHIDAKUSTYÁN–TÜRJE -ZALASZÁNTÓ-BADACSONYTOMAJ 1KEHIDAKUSTYÁN–TÜRJE -ZALASZÁNTÓ-BADACSONYTOMAJ 2KEHIDAKUSTYÁN–TÜRJE -ZALASZÁNTÓ-BADACSONYTOMAJ 3KEHIDAKUSTYÁN–TÜRJE -ZALASZÁNTÓ-BADACSONYTOMAJ 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.