Utazás kép fő

KAPPADÓKIA KÖRÚT PIHENÉSSEL

2022.08.06-13.

8 NAP / 7 ÉJSZAKA

334.990,- Ft/fő

 

Kappadókia nyár programunkon bejárhatja Törökországot Antalya-tól az ország szívéig. Megismerheti Kappadókia mesés világát: karavánszerájokat, földalatti városokat, tündérkéményeket, a kereszténység és az iszlám kincseit. Körutazásunkon az utolsó 3 éjszakát egy nívós tengerparti hotelben töltheti a Török Riviérán, élvezve az all inclusive ellátást, így a gondtalan pihenés és feltöltődés is garantált!

A PROGRAM TARTALMAZZA:

Repülőjegy oda-vissza, Repülőtéri illeték, Feladott-és kézipoggyász, Transzferek, Reggeli, Magyar nyelvű idegenvezetés, 2 éjszaka szállás 4 csillagos hotelben félpanzióval a B Business hotelben, vagy hasonló minőségű hotelben Antalya környékén, 2 éjszaka szállás 4 csillagos hotelben félpanzióval a Mustafa hotelben vagy hasonló minőségű hotelben Kappadókiában, 3 éjszaka szállás 5 csillagos hotelben all inclusive ellátással a Meryan hotelben vagy hasonló minőségű hotelben Alanya-ban, Kirándulásokat és belépőket az útleírás alapján: Konya, Sultanhani, Mevlana,Göreme, Güvercinlik, Uchisar,Cavusin, Özkonak, Sille, Karpuzkaldiran-vízesés

1. nap

ÉRKEZÉS ANTALYÁBA

Repülés Törökországba. Kollégánk már a repülőtéren fogadja, majd a szállodában frissítő welcome drinkkel üdvözli Önöket. Szállás Antalya környékén.

2. nap

KONYA – SULTANHANI – KAPPADÓKIA

Reggeli után utazás Konyába, a kora középkori Szeldzsuk Birodalom egykori fővárosába, amely ma is sok hívő török zarándokhelye. Meglátogatjuk a híres Mevlana Kolostort, ahol a táncoló dervisek rendjét alapították. Itt található a Mevlana Múzeum. Sultanhaniba, a híres karaván menedékhez megyünk, ahol a múlt titkai tárulnak fel előttünk. Itt pihentek meg a karavánok, a Selyemút állomásain vándorolva. Szállás Kappadókiában 2 éjszakára (Hotel Mustafa vagy hasonló).

3. nap

KAPPADÓKIA

A reggelit követően a Göreme Szabadtéri Múzeum csodái várnak ránk. Korama fontos vallási központ volt a korai kereszténység idején Kappadókiában. Nagy Szent Vazul utasítására számos templomot vájtak ki itt. Ez az UNESCO Világörökség része, köszönhetően a tufából kivájt templomok falainak, melyek bibliai jeleneteket ábrázolnak. Fotószünetek során meg tudjuk örökíteni ennek a csodaszép, különleges világnak a jellegzetességeit. A felejthetetlen tündérkémények várnak ránk a Güvercinlik (Galamb) -völgyben. Az Uchisar falu is elbűvöl minket. Felkeressük Cavusint, mely a környék egyik legrégebbi települése. Itt található a Keresztelő Szent János templom, mely eredete a Kr.u. 5. századba nyúlik vissza. Izgalmas élményt ígér Özkonak földalatti városa (vagy más, hasonló földalatti város). Az első emeleteket a Kr. e. 20. században alakították ki a hettiták. Utolsó részeit a korai keresztények használták menedékként, melyre a katonai építészet remekműveként tekintenek: három hónapos rejtőzködés esetén is megfelelő védelmet nyújtottak. Délután megismerkedünk a szőnyegkészítés hagyományának nemes folyamatával (a nyersanyag – a selyem, pamut és gyapjú – termelésétől kezdve egészen a késztermékig). Visszatérés a hotelbe.

4. nap

SILLE FALU – HAGIA ELENA TEMPLOM – ANTALYA

A reggelit követően Sille faluba tartunk. Ez a terület közel 5000 éves múlttal büszkélkedhet. Konya Selçuklu kerülete a korai kereszténység egyik fontos központjának számított, ahol különböző kultúrák képviselői éltek egymás mellett. Az Hagia Elena templom a legrégebbi anatóliai szentélyek egyike. Sille- ben az iszlám kincsei is fellelhetőek: mecsetek, török fürdők, hidak a szeldzsuk és ottomán korszakokból. Utazás Antalya-ba, szállás: Hotel B Business vagy hasonló.

5. nap

ANTALYA

A reggelit követően buszunkkal a Karpuzkaldiran-vízeséshez tartunk. A nap folyamán

meglátogatunk egy ékszerkereskedést, ahol ezen tradicionális török termékek készítése zajlik.

Egy bőrmanufaktúrában egy divatbemutatót is megtekinthetünk. Itt kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. Délután 2 óra után bejelentkezünk hotelünkbe a Török Riviérán (Hotel Meryan vagy hasonló). Szállás 3 éjszakára

6. nap

PIHENÉS

Élvezze az édes semmittevést, a pihenést a tengerparti hotelben! Ha van kedve, fedezze fel idegenvezetőnkkel a környéket fakultatív kirándulás keretében!

7. nap

PIHENÉS

Élvezze az édes semmittevést, a pihenést a tengerparti hotelben! Ha van kedve, fedezze fel idegenvezetőnkkel a környéket fakultatív kirándulás keretében!

8. nap

HAZAUTAZÁS

A busz a repülőgép indulási idejének függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Utazás Budapestre, életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza.

Javasoljuk a Kultúra- és vacsoracsomag megvásárlását, amivel megkapja az utazás leírásában szereplő, alap programhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, vacsorákat. Ár: 47 990 Ft/fő

 

FONTOS INFORMÁCIÓK

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges. Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést!

AMIT AZ ÁR NEM TARTALMAZ

Egyágyas szoba felár

90.290 Ft / fő                  

Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.

Baleset- és poggyászbiztosítás

(BBP 4.560 Ft + Útlemondási 6.000 Ft)

10.560 Ft / fő

A jelenlegi szabályozás szerint be lehet utazni Törökországba oltással (minden itthon használt oltást elfogadnak, teljes oltottság, elfogadják a magyar oltási igazolást). A török szabályozás hasonlóan korlátozásmentes belépést tesz lehetővé az oltási igazolvánnyal rendelkező személyekkel együtt utazó, oltással nem rendelkező 18 év alatti gyermekeknek is. Ennek hiányában teszt szükséges 6 éves, vagy annál idősebb utasok esetén (72 óránál nem régebbi PCR teszt vagy beutazást megelőző 48 órában elvégzett, negatív antigén gyorsteszt). Törökországba belépés előtt 72 órán belül mindenkinek egyénileg, online kell regisztrálnia a https://register.health.gov.tr oldalon. Ehhez küldünk 1-1,5 héttel az indulás előtt az úti okmányokkal kitöltési segédletet.

FONTOS INFORMÁCIÓK

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges. Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést!


tr ikon
KAPPADÓKIA KÖRÚT PIHENÉSSEL 1KAPPADÓKIA KÖRÚT PIHENÉSSEL 2KAPPADÓKIA KÖRÚT PIHENÉSSEL 3KAPPADÓKIA KÖRÚT PIHENÉSSEL 4KAPPADÓKIA KÖRÚT PIHENÉSSEL 5KAPPADÓKIA KÖRÚT PIHENÉSSEL 6KAPPADÓKIA KÖRÚT PIHENÉSSEL 7KAPPADÓKIA KÖRÚT PIHENÉSSEL 8
levegobenpartnerekRepülővel
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.