Utazás kép fő

HEGYKŐ – SÁ-RA TERMÁL

Pálinkaház és Csipkeház

Időpont: 2022. június 22.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Hegykő a világörökség, és a Fertő-Hanság Nemzeti Park részeként Európa szerte híres só koncentrátumú gyógyhatású termálvizének, termálfürdőjének és gyönyörű környezetének köszönhetően kedvelt turistacélpont. 6 kültéri és 2 beltéri medence, köztük termálvizes, gyógyvizes, úszó- és pancsoló, valamint pihenésre és játékra alkalmas medence várja az ide látogatókat. Itt a kikapcsolódni vágyó családok, a pihenni vágyó párok és még a gyógyulni vágyók is meg találják a számukra leginkább alkalmas wellness- vagy gyógymedencét.

Elutazás reggel 7.00 órakor a Népligetből. Először Hegykő látnivalóit keressük fel. A Csipkeházat elsősorban egy egyedülálló höveji csipkegyűjtemény, Szigethy Istvánné "A bölcsőtől a szemfedélig" című kiállításának bemutatására hozták létre. A több mint 100 éves ház maga is különlegesség, ritkaságnak számító kemencéivel és tisztaszobáival. A látogatók időutazást tehetnek a házban, gyermekkori élmények felidézésével. Belépő: 1.000,- Ft/fő.

Az 1 Csepp Pálinkaház Magyarország egyetlen természetvédelmi területen elhelyezkedő pálinkaháza. A jellegzetes Fertő-parti környezetben létrehozott látvány-pálinkafőzde családias hangulatban ötvözi a 108 éves autentikus épület méltóságát a modern feldolgozó technológiával. Kóstolóprogramján a látogatókat bevezetik a pálinkakészítés rejtelmeibe. Habár Magyarországon sokan rendelkeznek pálinkafőzési alapismeretekkel, rengeteg újat tanulhat bárki, hiszen jelentős különbségek vannak a készítés módjában. A látogatás során elmondják és megmutatják, itt hogyan történik a feldolgozás, és mit teszünek azért, hogy gyümölcsillatokat, ízeket visszaadó kellemes párlataik évek óta a pálinkafőzés élvonalába tartozzanak. Gyártási folyamat bemutatása körülbelül 1,5 óra. A program ára öt féle pálinka kóstolásával: 4.500 Ft / fő

A Vasfüggöny Emlékhely bármikor látogatható, mely eredeti helyszínén található, részben eredetei anyagok felhasználásával készült. A vasfüggöny az 1948-1989 közötti időszakban 356 km hosszan húzódott Magyarország nyugati határán. Az első időszakban szögesdrótkerítéssel és aknamezővel zárták le a határt. Az 1960-as évek közepére a nemzetközi helyzetben bekövetkezett enyhülés hatására megkezdődött az aknamező felszedése és az elektromos jelzőrendszer kiépítése, ami 1971-re fejeződött be. Az Emlékhelyen ezt a három időszakot mutatjuk be korhűen, többségében eredeti anyagok felhasználásával.

Napunk hátralévő részét fürdőzéssel töltjük. A hegykői termálfürdő a Fertő-táj védett természeti környezetében, fedett és nyitott medencékkel, kiváló minőségű gyógyvízével egész évben várja a gyógyulni, sportolni, vagy éppen csak pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeit. Nyáron a hűs, ásványvízzel feltöltött, feszített víztükrű medencék, télen a fedett wellness-medence, vagy hóesésben akár a forró, nyitott termál medence csábítja a vendégeket. A termálfürdőn játszótér, nyugágyak, szauna, és különféle vendéglátó üzletek állnak a látogatók rendelkezésére. Az 1434 méter mélyről felszínre hozott 55°C hőmérsékletű hegykői gyógyvíz, nátrium-kloridos alkáli-hidrogénkarbonátos jellegű, kissé kemény, fluoridos, kénes termálvíz kiemelkedően magas ásványi anyag tartalmának és orvosilag bizonyított gyógyhatásának köszönhetően 2004 óta elismert gyógyvíz. A termálvíz idült mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas, szakorvosi javaslat alapján. Jó eredménnyel alkalmazható rehabilitációs kúraként gyógyult csonttörések, ficamok, ízületi rándulások, izomhúzódások kezelésére. A fürdő rendszeres használata oldja a sportolással, fokozott izommunka igénybevételével járó megterhelést, a vízfelszínről felszálló és belélegzett vízgőzök előnyösen hatnak a légúti panaszokra. Visszaindulás Budapestre 18 órakor.

Belépőjegy: felnőtt: 2.600,- Ft/fő, ny.: 2.200,- Ft/fő, d: 1.900,- Ft/fő, gy: 1.600,- Ft/fő. Napozóágy: 800 Ft

Szauna jegy: 1.200 Ft

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 10.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
HEGYKŐ – SÁ-RA TERMÁL
Pálinkaház és Csipkeház 1HEGYKŐ – SÁ-RA TERMÁL
Pálinkaház és Csipkeház 2HEGYKŐ – SÁ-RA TERMÁL
Pálinkaház és Csipkeház 3HEGYKŐ – SÁ-RA TERMÁL
Pálinkaház és Csipkeház 4HEGYKŐ – SÁ-RA TERMÁL
Pálinkaház és Csipkeház 5HEGYKŐ – SÁ-RA TERMÁL
Pálinkaház és Csipkeház 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.