Utazás kép fő

HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS

HOLLÓKŐN

Időpont: 2023. április 10.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 7.30 órakor

Program

Először Pásztóra látogatunk, ahol egy tartalmas látogatás keretében megismerkedünk a barokk ciszterci kolostorépületben kialakított múzeum kiállításaival. Többek közt a város híres szülötteinek Csohány Kálmán, illetve a Gaál István Emlékszobájával. A műemléki városközpont további különleges látnivalókat kínál. Ilyen az Oskolamester háza, vagy a közvetlen közelében feltárt középkori üveghuta és kovácsműhely is szabadtéri kiállítóhellyé vált, mely hazánkban egyedülálló ipartörténeti emlék.

Ezután Hollókőre látogatunk el. A XIII. században épült vár, az Ófalu gyönyörű műemlék együttese, a csodálatos táji környezet és a ma is élő népi kultúra jelenti elsődlegesen Hollókő látnivalóinak, értékeinek gazdagságát, melyet 1987-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított.

Húsvét ünnepén a falu apraja-nagyja díszes népviseletet ölt magára. Az ország egyik legnagyobb húsvéti rendezvényét találjuk itt. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. A színpadokon folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időbe. (A rendezvényre belépőt kérnek, ami több kiállítóhely belépőjét is tartalmazza.) Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül. Belépők: kb. 6.500,- Ft/fő

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 10.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS HOLLÓKŐN 1HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS HOLLÓKŐN 2HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS HOLLÓKŐN 3HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS HOLLÓKŐN 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.