Utazás kép fő

Adventi forgatag Szegeden

Gazdag Kiskunfélegyházi programmal

Időpont: 2021. december 12.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

A Tisza-parti város igazi magyaros és nagyon hangulatos karácsonyi vásárral fogad bennünket! Szeged lesz a Dél-Alföld karácsonyi fővárosa. Szegedi Karácsonyi Hetek, a Széchenyi, a Dóm és a Dugonics téren. A Szegedi Fogadalmi Templom tövében a hazai kézművesipar remekművei várja a kicsiket és szüleiket. A Szegedi Karácsonyi Hetek két fő helyszíne mellett számtalan meglepetés programmal és egy imádnivaló gasztro-helyszínre is csalogatják az ünnepi forgatagban megéhezett vendégeket.

Program

Első megállónk Kiskunfélegyháza. A látogatást a Kiskun Múzeum megtekintésével kezdjük. Több állandó kiállítás segítségével ismerhetjük meg a város és a Kiskunság múltját, életét. Itt az ország egyetlen Börtönmúzeuma, valamint megismerhetünk egy jellegzetes alföldi szélmalommal is. Petőfi Sándor itt töltötte kora gyermekéveit. Emlékházában a család és a költő itteni életét, emlékeit ismerhetjük meg. Egy itteni apró, nádtetős házban született Móra Ferenc. A szülőházban bemutatott kiállítás végigvezet Móra Ferenc életén, kiemelve a város és az író igen szoros kapcsolatát. Lehetőség lesz a gyönyörű szecessziós stílusú Városháza dísztermének megtekintésére.

Ezután Szegedre látogatunk, ahol egy közös sétára invitáljuk Önöket. Szegedi sétánkra a Széchenyi térről indulunk. Ez a város közigazgatási központja, fóruma. Itt található a tér egyik legszebb épülete a Városháza, melyhez sok történelmi, kulturális esemény fűződik. A mintaszerűen parkosított teret történelmünk kiemelkedő személyeinek szobra díszíti. Utunk innen a Klauzál térre vezet, mely klasszicizáló hangulatával az olasz tereket idézi. Híres épülete a Zsótér-ház, melynek földszintjén a nagy múltú Virág cukrászdának, a szegediek kedvenc találkozó helyének ad otthont. A Dugonics téren található az egyetem épülete, melynek egykoron József Attila is hallgatója volt. Innen továbbsétálva a nagy hírű Zsinagógához érkezünk. A szegedi iskolaváros centruma a Hősök kapuja és környéke. Itt találjuk az egyetem központi épületeit, melynek egyikében fedezte fel Szent-Györgyi Albert a C-vitamint. Innen pár lépésre a Dóm térre érünk. A városnézés után szabad program keretében tekinthetik meg az Adventi forgatagot. A fények 17 órakor gyulladnak fel.

Visszaindulás Budapestre 18 órakor. Belépő: kb. 3.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 10.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 7.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Adventi forgatag Szegeden
Gazdag Kiskunfélegyházi programmal 1Adventi forgatag Szegeden
Gazdag Kiskunfélegyházi programmal 2Adventi forgatag Szegeden
Gazdag Kiskunfélegyházi programmal 3Adventi forgatag Szegeden
Gazdag Kiskunfélegyházi programmal 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.