Utazás kép fő

LILLAFÜRED – DÉDESTAPOLCSÁNY - TARDONA

Időpont: 2023. október 8.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Dédestapolcsány mellett találjuk Észak-Magyarország egyik legnagyobb méretű víztározóját, a Lázbérci-víztározót. A tó melletti sétautak, pihenőhelyek méltán kedvelt kirándulóhelyek, itt még az érintetlen természet varázsolja el a turistákat. Egy különleges látnivaló Dr. Kiss Miklós Cserép és keménycserép magánygyűjteménye. Ezen csodás gyűjteményben több mint 2000 cserép- és keménycserép edény lelhető fel. A hazai népi alkotások mellett, cseh és német területekről is láthatóak egy-egy darabok, a muzeális emlékek között. Tardonán a Tájházat, és benne a Jókai emlékszobát keressük fel. Az 1848-49-es szabadságharc után néhány hónapig a településen rejtőzött Jókai Mór, ennek emlékét őrzik itt. További helyiségekben paraszti bútorokkal és használati eszközökkel berendezett enteriőrök és Tardona múltjával kapcsolatos emlékek láthatók.

Utolsó megállónk Lillafüred, országszerte híres hegyvidéki üdülőközpont a Hámori-tó partján. A hegyoldalon emelték a gyönyörű fekvésű Palotaszállót, amelyet Mátyás-korabeli vadászkastélyok mintájára építettek (az épületet csak kívülről tekintjük meg). Sétára várja a vendégeket a szálló függőkertje, melyből remek kilátás nyílik a környékre. Itt található a Szinva-patak látványos vízesése is, mely Magyarország legnagyobb függőleges esésű mesterséges vízesése húsz méteres magasságával. Időjárás függvényében kipróbáljuk a mesés kilátást biztosító Lillafüredi Libegőt. A festői Szinva patak völgyében, a Jávorhegy lábánál kialakított alsó állomástól egy több mint ezer méteres pálya vezet a Fehérkő mellett elterülő Jávorhegyi rétre. Felkeressük a Szent István barlangot, mely különleges, látványos oldásformák mellett gyönyörű cseppkőképződményeivel teszi feledhetetlen élménnyé az itt töltött időt. Várható hazaérkezés Budapestre, 19 óra körül.

Belépők: kb. 4500,- Ft/fő

Részvételi díj: 18.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!


undefined ikon
LILLAFÜRED - DÉDESTAPOLCSÁNY - TARDONA 1LILLAFÜRED - DÉDESTAPOLCSÁNY - TARDONA 2LILLAFÜRED - DÉDESTAPOLCSÁNY - TARDONA 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.