Utazás kép fő

„DOROTTYA VÁROSÁBAN…”

KAPOSVÁR

Időpont: 2022. február 5.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

„Somogyország”a Kapos folyó mentén, a Somogyi-dombság területén fekszik. Körülbelül 60 000 fős lakosságával az ország 15. legnépesebb települése. A város egyik leghangulatosabb része a sétálóutca, amelyen mintegy láncra fűzve helyezkednek el a szebbnél szebb századfordulós épületek. Kaposvárt a festők, a szökőkutak, a virágok és a szecesszió városának is nevezik. Csokonai egy itteni házat választott a Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon című vígeposzának helyszínéül.

Program

Városnézésünket Kaposvár központjában, a Kossuth téren kezdjük. A tér leghangsúlyosabb épülete az 1993-ban székesegyházi rangot kapott Nagyboldogasszony templom, melynek felszentelésére 1886. szeptember 8-án került sor.

Az egykori Erzsébet Szálló oldalfalán Kónyi Manó emléktábla látható, emlékeztetve arra, hogy itt született Deák Ferenc beszédeinek gyorsírója, összegyűjtője és magyarázója. A tér túlsó felén a neoreneszánsz Városháza emelkedik. Üvegablakait a világhírű Róth Miksa készítette. A belváros utcáin sétálva szebbnél – szebb szecessziós épületekre bukkanunk.

A főutcán találjuk a Dorottya-házat, mely ma a Csokonai fogadó. A Kemény palota neoreneszánsz stílusú épülete a város egyik legszebb háza. Földszintjén találjuk a Tourinform Irodát. A szomszédos épület a volt Megyeháza, ma a Rippl Rónai Múzeum otthona. De felkeressük a városban a tragikus sorsú miniszterelnök Nagy Imre szülőházát, Vaszary János szülőházát, a város művelődésében hangsúlyos szerepet játszó Csiky Gergely Színház romantikus épületét is. A Lazarin illattárban régi szatócsbolt berendezéseit vehetjük szemügyre.  Kihagyhatatlan látnivaló a róma – hegyi Rippl – Rónai Emlékház. Az eredeti bútorokkal berendezett villa és műterem a művész csaknem száz festményével betekintést enged Rippl-Rónai munkásságába. A Látogatóközpont épületében a magyar szecesszió egy gyöngyszeme kelt életre. Rippl-Rónai egyetlen iparművészeti mű együttesének, az Andrássy ebédlőnek a rekonstrukciója látható itt többek közt.

Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők kb. 3.000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 11.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 7.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
„DOROTTYA VÁROSÁBAN…”
KAPOSVÁR 1„DOROTTYA VÁROSÁBAN…”
KAPOSVÁR 2„DOROTTYA VÁROSÁBAN…”
KAPOSVÁR 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

7 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.