Utazás kép fő

KOCSONYAFESZTIVÁL MISKOLCON-

    Kisgyőr a faragott falu

Időpont: 2024. március 10.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

„Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka…” Jó néhányszor hallhattuk már e tréfás szólás-mondást, melynek ezúttal nyomába eredünk, hogy megfejtsük a titkát és részt vegyünk a nagysikerű városi ünnepségen, a hagyományos Kocsonyafesztiválon. A kocsonyákból készült művészi alkotások megtekintése és kóstolása mellett természetesen lehetőség nyílik arra is, hogy megismerkedjünk a város néhány látnivalójával is.       

Egy különleges települést, Kisgyőrt látogatjuk meg, melyet a faragott faluként is szoktak emlegetni. Nincs még egy olyan magyar falu, ahol több mint 120 egyedi, kézzel készített fafaragványt lehet megcsodálni. A leglátványosabbak az egyedülálló Golgota, vagy az ország legnagyobb szabadtéri betleheme. Csodás kilátás nyílik a szintén fából faragott Szent Korona kilátóból.

Kisgyőr - Mocsolyástelep határában pedig egy nyolc méter magas Mária-szobrot állítottak.

Utunkat folytatjuk Miskolcra. Miskolc belvárosának legjelentősebb és egyben egyik leghosszabb útja mentén találhatóak a város legszebb, épületei, terei, látnivalói. Itt látható a Miskolci Nemzeti Színház, amely az első magyar kőszínház volt. Mellette a Gyarmathy Ferenc színművész kezdeményezésére megnyílt Színháztörténeti és Színészmúzeum. A múzeum a miskolci színjátszás két évszázados történetét, a színház múltját, művészeinek életpályáját dokumentálja és mutatja be . Megismerkedünk Miskolc talán legkülönlegesebb épületével, a Deszkatemplommal. Külső megjelenésében és belső kialakításában erdélyi építészeti elemek, motívumok dominálnak. A jelenlegi épület 1999-ben épült az előző másolataként.   Városnézés után részt veszünk a várva várt kocsonya fesztiválon. Egy különleges, egyedülálló fesztivál, ahol a kultúra és a gasztronómia, a hagyomány és a modernitás találkozik. Hazaindulás előtt felkeressük az Avas tetején található kilátót, ahonnan páratlan rálátás nyílik a városra. Budapestre visszaérkezés 21 óra körül.

Belépő: kb. 2.500,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 22.490,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
KOCSONYAFESZTIVÁL MISKOLCON-     Kisgyőr a faragott falu 1KOCSONYAFESZTIVÁL MISKOLCON-     Kisgyőr a faragott falu 2KOCSONYAFESZTIVÁL MISKOLCON-     Kisgyőr a faragott falu 3KOCSONYAFESZTIVÁL MISKOLCON-     Kisgyőr a faragott falu 4KOCSONYAFESZTIVÁL MISKOLCON-     Kisgyőr a faragott falu 5KOCSONYAFESZTIVÁL MISKOLCON-     Kisgyőr a faragott falu 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.