Utazás kép fő

ÉLMÉNYEK A BÜKKBEN

Időpont: 2023. június 15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett

Indulás: 7.00 órakor

A több mint 43 000 ha kiterjedésű Bükk hegység az Északi-középhegység tagja, mely a Tarna völgyétől a Sajó völgyéig húzódik. Átlagmagasságát tekintve a legmagasabb hegységünk, mészkőormai meghaladják a 900 méteres magasságot. Változatos felszíne, mikroklímája gazdag növény- és állatvilágnak ad otthont. Mindezek fennmaradását biztosítja 1977 óta az itt létrehozott Bükki Nemzeti Park, mely lehetőséget kínál túrázásra, pihenésre, a természeti és kulturális értékek megismerésére.

Program

Egy különleges települést, Kisgyőrt látogatjuk meg, melyet a faragott faluként is szoktak emlegetni. Nincs még egy olyan magyar falu, ahol több mint 120 egyedi, kézzel készített fafaragványt lehet megcsodálni. A leglátványosabbak az egyedülálló Golgota, vagy az ország legnagyobb szabadtéri betleheme. Csodás kilátás nyílik a szintén fából faragott Szent Korona kilátóból. Kisgyőr - Mocsolyástelep határában pedig egy nyolc méter magas Mária-szobrot állítottak. Innen Felsővadászra látogatunk, ahol a 16. században a Rákócziak egy erődített várkastélyt építettek. Zsigmond ide vonult vissza fejedelmi székéből, és 1608 decemberében itt hunyt el. Ezt követően még egy teljes évszázadig a Rákóczi-család névadó birtoka volt. II. Rákóczi Ferenc is előszeretettel tartózkodott Felsővadászon, itt nevelkedett. A kastély külsőleg szinte eredeti formájában áll, bár ma iskolaként működik. Azért találunk az épületben a Rákócziakra utaló emlékeket egy kis kiállítás keretében. Szikszó 14-15. századi református temploma ma is sok gótikus építészeti elemet őriz. Utolsó megállónk Bükkszentkereszt.  Gyuri bácsi, a „bükki füves ember” új gyógynövény kertje, mely egy hárslevél szív alakú rajzolatát formázza. Szakvezető kíséri a csoportot végig a feledésbe merülő népi gyógyászat növényei közt, betekintést nyújtva a gyógynövények világába. A kertben közel 150 féle növény, összesen több mint 21.000 példány található. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépő: kb. 5.000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
ÉLMÉNYEK A BÜKKBEN 1ÉLMÉNYEK A BÜKKBEN 2ÉLMÉNYEK A BÜKKBEN 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.