Utazás kép fő

HAJÓZÁS A NÍLUSON

Igazi bakancslistás utazásunkon kalandregények hangulatát idézve a fenséges, titokzatos Níluson hajózunk. Élvezhetjük úszó járművünk minden kényelmét. Lélegzetelállító templomkomplexumok, szentélyek, sírkamrák, fáraók, egyiptomi istenek nyomába eredünk, miközben évezredek titkai, és egy letűnt világ kincsei tárulnak fel előttünk.

Július 12 – 19.

279.990,- Ft/fő

8 nap 7 éjszaka, teljes ellátással 

A PROGRAM TARTALMAZZA:

Repülőjegy oda-vissza,  Repülőtéri illeték,  Feladott-és kézipoggyász,  Transzferek,  Szállás az 5*-os hajón, 7 éjszakára  Teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora) - italfogyasztás nélkül,  Magyar nyelvű idegenvezetés

1 nap

UTAZÁS EGYIPTOMBA

Repülés Budapestről Luxorba, Egyiptomba, átszállással. Luxorban hajóra szállunk, szállás az 5*-os hajón.

2 nap

A HAJÓ ÚTVONALA: LUXOR

Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain!

Fakultatív programcsomag

A Királyok Völgye nemcsak Luxor, hanem egész Egyiptom egyik legizgalmasabb, kihagyhatatlan nevezetessége vár ránk: A régészeti kincsesbányához számos legenda kapcsolódik a 20. századból is, többek között a fáraó átka. Az UNESCO-világörökségi listájára is felkerült. Az ókori egyiptomiak Ta-Iset-Ma’at-nak nevezték, melynek jelentése az Igazság helye. Ez a nekropolisz a 18. és 20. dinasztia közötti nagy fáraók temetkezési helyszíne, Kr.e. 1550-1080 között. Thotmesz volt az első, és XI. Ramszesz az utolsó uralkodó, akiket itt temettek el. Nemcsak fáraókat, hanem feleségeiket, gyermekeiket, és nemeseket is itt helyeztek végső nyugalomra. A Királyok Völgyének története akkor kezdődött, mikor az egyiptomi uralkodók felhagytak az új piramisok építésével, és úgy döntöttek, hogy sírhelyeiket és halotti templomaikat különválasztják. Thotmesz építésvezetője, Ineni sírt egy kietlen völgybe ásatta, egy lépcsősort vésetett a sziklákba, az aljára egy temetkezési kamrát helyezett el. Később így tett a többi uralkodó is. Hatshepsut -temploma a következő állomásunk. Hatshepsut I. Thotmesz lánya volt, aki először régensként, majd fáraónőként uralkodott. Temploma az UNESCO-világörökség része, II. Montuhotep temploma mellett, ezzel is hangsúlyozandó fontos szerepét az egyiptomi uralkodók között. Az ókorban az építményt Dzseszer-dzseszeru-ként ismerték, melynek jelentése Szentek szentje. Az egyiptomi építészetben egyedülálló alkotásnak számított: óriási teraszokból állt, melyeket emelkedők kötöttek össze, és a szentélyhez vezettek. Ezután a Memnón-kolosszusokhoz vezet utunk. Ezek III. Amenhotep fáraó több mint 3000 éves szobrai. Ebéd a hajón. Edfu felé indul úszó járművünk. Vacsora és szállás a hajón.3. nap

3 nap

A HAJÓ ÚTVONALA: EDFU – KOMOMBO- ASSZUÁN

Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain!

Fakultatív programcsomag:

Felkeressük a Szobek templomát, mely Asszuán városától kb. 45 km-re található, a Nílus keleti oldalán. Szobek az egyiptomi mitológia szerint a víz, a Nílus istene. A templom építése Kr. e. 205-180 közöttre tehető, Ptolemaiosz király idején. Később a római időkben történt még néhány fejlesztés. A szentély igazán különleges és egyedi, mivel kettős templom. Két hasonló részre oszlik, melyeket két külön isten tiszteletére emeltek. A déli fele Szobek imádata köré épült. Szobeket általában krokodilfejjel ábrázolták, és a bőség, termékenység isteneként tekintettek rá. Az északi felének középpontjában a Hórusz iránti hódolat áll. Hóruszt sólyomfejjel szokták megjeleníteni. Ő az egyik legfontosabb isten, a fáraók és Egyiptom védelmezője.

Hajózás Asszuánba. Vacsora és szállás a fedélzeten.

4 nap

A HAJÓ ÚTVONALA: ASSZUÁN

Reggeli. Pihenjen a hajón, csodálja a nílusi tájat! Vacsora és szállás a fedélzeten.

Csak helyszínen foglalható program: Abu Simbel templom felkeresése.

5 nap

A HAJÓ ÚTVONALA: ASSZUÁN-EDFU

Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain!

Fakultatív programcsomag:

Felkeressük az Asszuáni-gátat, és a Philai-templomot. Az ókori templom együttes Kr. e. 380- 362 között épült, II. Ptolemaiosz király és őt követők uralkodása alatt. A szentélycsoport egy sziklás szigeten épült. Jelentőségéhez több dolog járult hozzá: kereskedelmi központ volt, a Nílus közepén, és az Ízisz-kultusz helyszíné vált. Ízisz az anyaság, a termékenység, a nőiesség, születés, gyógyítás istennője. Az Asszuáni-gát építésekor a templomegyüttest az UNESCO vezette, az 1960-es években kezdődött nemzetközi mentőakció keretében áthelyezték a Agilkia-szigetre. Délután szabadidő. A hajó Edfu felé indul. Vacsora és szállás a fedélzeten.

Csak helyszínen foglalható program: núbiai falu meglátogatása.

6 nap

A HAJÓ ÚTVONALA: ESNA

Reggeli a hajón. Hajónk Esna felé szeli a hullámokat. Élvezze a pihenést, a kikapcsolódást! Járművünk Luxor felé halad. Vacsora és szállás a fedélzeten.

7 nap

A HAJÓ ÚTVONALA: LUXOR

Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain!

Fakultatív programcsomag:

Az utazás egyik fénypontja a Karnaki-templom meglátogatása. Ez a komplexum az ókori Egyiptom egyik legikonikusabb nevezetessége, a világ egyik legnagyobb vallásos épületegyüttese. Területe több mint száz hektár. Építése i. e. 20. században kezdődött, és tartott több mint kétezer éven át, érintve több mint 30 fáraó uralkodását. A Középbirodalom idején Ipet szutnak nevezték, melynek jelentése a „Kiválasztott hely”. Számos templomból áll – nemcsak isteneknek szenteltekből, hanem olyan egyiptomi uralkodók is hozzátették építészeti kézjegyüket, akik szerették volna, ha örökségük az utókorra marad – a közép-és újbirodalmon át egészen a Ptolemaiosz dinasztiáig. A Karnaki-templom kb. 2,5 kilométernyi távolságra fekszik a luxoritól, mely a világ egyik legnagyobb, legvarázslatosabb templom együttese, és egyúttal szabadtéri múzeuma. Az újbirodalom alatt, III. Amenhotep idején (Kr. e.1390-1352) kezdték építeni, majd a befejezése Tutanhamon (Kr.e. 1336-1327) és Horemheb (Kr. e. 1323-1295) uralkodásához köthető. II. Ramszesz megnagyobbíttatta és kibővítette a templomot. A komplexum fontos politikai, és vallási központ lett Thébában. A thébai három isten, Ámon, Mut, és Honszu tiszteletére emelték. Ez lett a helyszíne az évente megrendezett Opet-ünnepségnek: ekkor a három isten szobrát Karnakból Luxorba vitték, a királyi hatalom, az újjászületés szimbólumaként. Vacsora és szállás a fedélzeten.

Csak helyszínen foglalható program: Hőlégballonozás.

8 nap

HAZAUTAZÁS

Reggeli a hajón. Transzfer a repülőtérre, hazautazással átszállással.


AMIT AZ ÁR NEM TARTALMAZ

Egyágyas szoba felár

109.990 Ft / fő

Egyiptomi vízum 25 euró/fő – helyszínen fizetendő

Kötelező borravaló – 35 euró/fő - – helyszínen fizetendő

AMIKET AJÁNLUNK ÖNNEK

Fakultatív programcsomag

79.990 Ft / fő

A Királyok Völgye, Hatshepsut -temploma. Memnón-kolosszusok, Szobek temploma. Asszuáni-gát, Philai-templom, Karnaki-templom, Luxori-templom.

Javasoljuk előzetes megvételét, ennek várható ára a helyszínen kb. 249 EUR/fő!

All inclusive italcsomag a hajón

64.990 Ft / fő

Helyi alkoholos és alkoholmentes italokkal

Egy szobában történő elhelyezés esetén minden utasnak igényelnie kell az ellátást. Szobán belüli különböző ellátás nem megengedett. Az alapár semmilyen italfogyasztást nem tartalmaz.

Biztosítási csomag

12.460 Ft / fő

Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

FAKULTATÍV PROGRAM LEHETŐSÉGEK

A helyszínen foglalhatóak lesznek kiegészítő fakultatív programlehetőségek.

• Abu Simbel szentély - kb. 124 EUR/fő

• Hőlégballonozás kb- 129 eur/fő.

• Núbiai falu - kb. 35 EUR/fő.

Az árak és a programok tájékoztató jellegűek, pontos információ a helyszínen kapható.

A repülőgép menetrendjétől függően előfordulhat, hogy az első és/vagy az utolsó éjszakát hotelben töltik utasaink.

Háromfős foglalás nem tehető! Maximum 1 gyerek/kabin, de csak ha a gyerek tud egy kétszemélyes ágyban aludni a szülőkkel.

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje változhat navigációs okok miatt is. 

Javasoljuk a fakultatív programcsomag megvásárlását, mely a helyszínen jóval drágább lesz (kb. 249 EUR/fő) ! Az előzetesen foglalható fakultatív programcsomagon kívül a  helyszínen kiegészítő fakultatív programok vásárlására nyílik lehetőség.  Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. (30 fő) csoportlétszám szükséges.

Kötelező borravaló: 35 euró/fő.

Egyiptomi vízum: érkezéskor, az egyiptomi reptéren fizetendő, ára 25 euró/fő. Lehetőség van egy csomag megvásárlására, ami tartalmazza a vízumot és egy netkártyát is (1,5 GB), továbbá egy üveg vizet. Ennek ára 32 euro/fő. Amennyiben szeretne internetet használni telefonján, a csomag megvásárlását javasoljuk, hiszen a hajón nem túl erős a wifi és az is csak a közös helyiségekben van.

FONTOS INFORMÁCIÓK

Magyarország és Egyiptom megállapodott arról, hogy kölcsönösen elismerik a másik ország által kiállított, COVID-19 elleni védettséget igazoló oltási igazolványokat, amelyek birtokában az utazó korlátozás (teszt, karantén) nélkül beutazhat a másik fél országába. Az európai uniós COVID-igazolványt vagy a nemzetközi oltási igazolványt szintén elfogadják a belépéshez. Oltási igazolvány nélkül magyar állampolgárok Magyarországról/Európából 1 db, a gép indulásától számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatásával léphetnek be Egyiptomba, amely tartalmaz QR kódot vagy a labor eredeti pecsétjét. A negatív PCR teszt bemutatása alól felmentést kap, aki QR kóddal ellátott okmánnyal igazolja, hogy a WHO vagy az Egyiptomi Gyógyszerészeti Hatóság által jóváhagyott oltásból (Pfizer, Astra Zeneca, Moderna, Johnson & Johnson, Szputnyik, Sinopharm, Sinovac) mindkét adagot megkapta, és a második oltás óta legalább 14 nap eltelt. Az útlevél ellenőrzés előtt minden érkező utas köteles kitölteni egy egészségi állapotra vonatkozó regisztrációs lapot, amelyen elérhetőségeit (egyiptomi tartózkodási hely, telefonszám, email cím) és biztosításának adatait is meg kell adni. 

undefined ikon
HAJÓZÁS A NÍLUSON 1HAJÓZÁS A NÍLUSON 2HAJÓZÁS A NÍLUSON 3HAJÓZÁS A NÍLUSON 4HAJÓZÁS A NÍLUSON 5HAJÓZÁS A NÍLUSON 6HAJÓZÁS A NÍLUSON 7HAJÓZÁS A NÍLUSON 8HAJÓZÁS A NÍLUSON 9HAJÓZÁS A NÍLUSON 10HAJÓZÁS A NÍLUSON 11
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

279 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.