Utazás kép fő

Bodajki Vadászkastély, - Kápolnásnyék

Székesfehérvár, Királyok és Szentek kiállítás

Időpont: 2022. augusztus 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Első állomásunk Kápolnásnyék - A második nemzeti himnusz, a Szózat költője, Vörösmarty Mihály a Velencei-tó mellett, Kápolnásnyéken született. A család egykori lakóházát felújítva két éve adták át benne az újjászületett Emlékmúzeummal. Felkeressük a Halász kastélyt is, amely kora klasszicista stílusával, gyönyörű parkjával méltán népszerű látványossága a megyének. Állandó kiállítása a család és a kastély történetét mutatja be. Ezen kívül izgalmas időszaki kiállítások is várják a látogatókat.

Innen Bodajkra utazunk – Egyedülálló vadászati élmény várja a látogatókat a most felújított és megnyitott Bodajki Hochburg–Lemberg-kastélyban. A kiállítóterekben számtalan vizuális és hangeffektussal színesítve jelennek meg a Föld természeti tájai. A kiállítás több mint 200, hazai vadászok által elejtett apró- és nagyvadat mutat be, és ismerteti az állatok életmódjára vonatkozó legfontosabb ismereteket, érdekességeket. A kastélyhoz tartozó park is tartalmas programot ígér. A parkban található hat üvegpavilonban az öt magyar nagyvadfajtát tekinthetik meg testközelből.

Utolsó megállónk Székesfehérvár - Egy egyedülálló kiállítás, mely során az Árpád-kor nagyjai ismét elfoglalják trónjukat Székesfehérvár szívében. A kiállítás 10 ország több mint 700 felbecsülhetetlen értékű Árpád-kori leletét vonultatja fel egy helyen. A gyűjteményben többek között megtalálhatók a magyar uralkodók személyes tárgyai, valamint a szentekhez kötődő vallási kincsek is. Soha együtt még nem látott lelet együttest, amely hű képet ad hazánk meghatározó korai évszázadairól.

Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépők kb. 4.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 8.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Bodajki Vadászkastély, - Kápolnásnyék – Székesfehérvár, Királyok és Szentek kiállítás 1Bodajki Vadászkastély, - Kápolnásnyék – Székesfehérvár, Királyok és Szentek kiállítás 2Bodajki Vadászkastély, - Kápolnásnyék – Székesfehérvár, Királyok és Szentek kiállítás 3Bodajki Vadászkastély, - Kápolnásnyék – Székesfehérvár, Királyok és Szentek kiállítás 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.