Utazás kép fő

DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN

Kiskunmajsai fürdőzéssel

 

Időpont: 2024. február 24.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program

A disznóvágások ideje a hagyomány szerint András nap környékén kezdődik, s így karácsonyra már elkészül a füstölt hús. Ilyenkor már általában elég hideg van  a "disznóságok" eltartásához. Sokfelé disznóölő Szent András néven emlegetik ezt a napot. A disznót szeptember elsején (Egyed napján) fogták hízóra, ekkorra már szép súlya volt. Egy-egy vágással fel tudták pakolni a kamrát hurkával, kolbásszal, szalonnával, ami kitartott egész télen. A disznóvágás mindig nagycsaládi esemény volt. A rokonság így segítette egymást az egész napos munkában és osztoztak az elkészült finomságokon is. A disznóölés velejárója volt disznótor, a rokonoknak, jó barátoknak rendezett lakoma.

Elutazás Csemőre, a Tamás Tanyára, ahol egy igazi falusi disznótoros napon vehetünk részt.

- érkezés reggel, 1 kupica pálinka, hagymás vér, resztelt máj, paraszt rántotta, kenyértésztából készült házi cipó. 1 bögre forralt bor, 1 presszó kávé.

Ezt követően Kiskunmajsára buszozunk, ahol körülbelül 4 órás kellemes fürdőzés vár ránk az ismert fürdőben. A fürdő minősített gyógyvizes medencékkel rendelkezik. A csarnokban helyezkedik el egy 36°C-os és egy 38°C-os gyógyvizes medence, valamint egy 25 m-es feszített víztükrű  úszómedence. Emellett a szabadban található egy 36°C-os körmedence, mely egész évben üzemel. Valamint 400 m2 vízfelszínnel, 14 élményelemmel és a kor követelményeinek megfelelő technikai háttérrel rendelkező élménymedence. A medence egész évben, a fürdő nyitvatartási rendjének megfelelően áll (pénteken és szombaton éjszaka is) a szórakozni, felüdülni vágyók rendelkezésére.

Az attrakciók: dombcsúszda, pezsgőágyak, vizes barlang, gejzír, buzgárok, dögönyözők és masszírozók, vadvízfolyosó, pezsgőfürdő, sziklacsobogó, vízgomba. Felejthetetlen élmény akár 3 generáció részére is, télen-nyáron!

Kiskunmajsai látogatásunk után 17 óra körül visszaérünk a Tamás Tanyára, ahol az estebédet fogjuk elfogyasztani:

-          orjaleves, házi cérnametélttel

-          disznótoros hurka, kolbász, pecsenye, kolbászzsíros tepsis krumpli, savanyúság

-          desszert: somlói galuska

Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Fürdőbelépő: 2.200,- Ft/fő (20 fő felett)

Részvételi díj: 24.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 18.990,- Ft/fő

(Az ár tartalmazza: az utazást, az idegenvezetést, a felsorolt étel és italfogyasztást)

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!


undefined ikon
Megtelt
DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN
Kiskunmajsai fürdőzéssel

 1DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN
Kiskunmajsai fürdőzéssel

 2DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN
Kiskunmajsai fürdőzéssel

 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.