Utazás kép fő

Itália repülővel és vonattal

Időpont: 2024. augusztus 03-08.

Utazás: Repülő/vonat (Repülés Budapest – Pisa, Nápoly – Budapest útvonalon, Olaszországban vonattal)

Találkozás: BUD Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Indulás: Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban

Ellátás: Reggeli

Elhelyezés: 3-4 *-os szállodák

Program

1. NAP: BUDAPEST – PISA

A kora reggeli órákban repülővel indulunk Pisába. Érkezést követően városnézésre indulunk. Felkeressük a Csodák-terét, a Székesegyházat és a Keresztelőkápolnát is. A Ferde toronyba történő felmenetel belépős látványosság, melyre a jegyeket, jellemzően hónapokkal előre meg kell vásárolni. Amennyiben foglalásakor megrendeli irodánktól – a szabad kapacitások függvényében –, megvásároljuk Önnek a Ferde toronyba történő feljutáshoz jegyét. Ferde torony belépőjegy + foglalási költség: 9.500,- Ft. Délután szabad program, majd a szállásunkra utazunk és elfoglaljuk szobáinkat.

2. NAP: PISA – FIRENZE – RÓMA

Reggeli után csomagokkal vonatra szállunk és bemegyünk Firenzébe. Csomagunkat letesszük a megőrzőbe, így indulunk neki Dante, Giotto, Macchiavelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Vasari és Galilei neve által fémjelzett város felfedezésére. Sétálunk a XIV. századi Öreg hídon, a Ponte Vecchión. Majd el hagyjuk a Mediciek fellegvárát az esti órákban és vonatozunk Rómába. Megérkezve az olasz fővárosba elsétálunk a Termini pályaudvar közeli szállásunkra (3 éj).

3. NAP: RÓMA VÁROSNÉZÉS

Reggeli után elkezdjük a főváros megismerését. Forum Romanum, Maxentius császár bazilikájának romjai, Via dei Fori Imperiali a Római Birodalom térképei, Capitolium a városházával, és Marcus Aurelius szobra. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatalmas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. A Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a II. Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az ismeretlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más formájú, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait. Napközben lesz szabadidő is. Este visszatérünk Termini közeli szállásunkra.

4. NAP: RÓMA VÁROSNÉZÉS – VATIKÁN

Ezen a napon először a Vatikánt tekintjük meg. Ez a világ legkisebb államalakulata. A Vatikáni Múzeummal kezdünk, megcsodáljuk Michelangelo különösen szép alkotását a Sixtus-kápolnát. Itt tartják mindig a konklávét, amelyen megválasztják az új pápát. Ezt követően a világ legnagyobb katolikus templomát, a Szt. Péter-Bazilikát nézzük meg, belül elkápráztat bennünket Michelangelo fantasztikus Pietá szobra is. Délutáni programunk első állomása a Hadrianus császár által építtetett Angyalvár. Folytatva sétánkat a Piazza del Popolo térre érkezünk, ahol lefényképezhetjük a hatalmas egyiptomi obeliszket is.

5. NAP: RÓMA – NÁPOLY – VEZÚV – HERCULANEUM

Korai reggeli után a Termini pályaudvaron vonatra szállunk és elutazunk Nápolyba. Megérkezésünk után busszal végigmegyünk a Posillipo hegygerincén. Ez Nápoly elegáns negyede, ahonnan páratlan panoráma nyílik az öbölre, a Vezúvra, Caprira és Sorrentóra. Ezután egy csodálatos kirándulásra indulunk, meghódítjuk a Vezúvot. 1.000 méteres magasságig tudunk busszal felmenni, innen gyalogtúra a kráter pereméig, 1.200 méterre. Ezt követően a Vezúv kitörésekor elpusztult Herculaneumba látogatunk, mely Herkulesről kapta nevét. Ezután visszatérünk Nápolyba, és elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: NÁPOLY – BUDAPEST

Reggeli után gyalogosan fedezzük fel Nápolyt. Az óvárosi részével kezdünk, sétát teszünk a mai központban a San Carlo Operaház és környékén, ezt követi a Királyi Palota, majd betekintünk a spanyol negyedbe a Piazza del Plebisticóra, a Castel Nuovóhoz, a kikötőbe. Napközben szabadidőben megkóstolhatjuk a hamisítatlan nápolyi pizzát. Este felvesszük csomagjainkat és a reptérre megyünk, ahonnan hazautazás várhatóan a késő esti órákban Budapestre.

Mi mindent tartalmaz az alapár:

  • A teljes alapprogramot

  • Szállást 3-4* szállodákban

  • Reggelis ellátást

  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig

  • A retúr repülőjegy alapárát

  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt

  • Egy kézipoggyászt

  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)

Belépők ára: kb.: 109 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Részvételi díj: 399 000 Ft- Ft/fő

Partner irodánk: ProkoTravel

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Itáliai kalandozás vonattal 1Itáliai kalandozás vonattal 2Itáliai kalandozás vonattal 3Itáliai kalandozás vonattal 4Itáliai kalandozás vonattal 5Itáliai kalandozás vonattal 6Itáliai kalandozás vonattal 7Itáliai kalandozás vonattal 8Itáliai kalandozás vonattal 9Itáliai kalandozás vonattal 10Itáliai kalandozás vonattal 11Itáliai kalandozás vonattal 12Itáliai kalandozás vonattal 13Itáliai kalandozás vonattal 14Itáliai kalandozás vonattal 15
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.