KÉKESTETŐ – SÁSTÓ – KOZMÁRY KILÁTÓ

GYÖNGYÖS-ORCZY-KASTÉLY

Időpont: 2021. december 28.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

A Mátra az Északi-középhegység egyik, vulkanikus eredetű tagja, amely 900 négyzetkilométeren terül el a Cserhát és a Bükk-vidék között. Itt található a mai Magyarország két legmagasabb hegycsúcsa, a Kékes (1014 m) és a Galya-tető (965 m).

Program 

Első állomásunk Kékestető az ország legmagasabb pontja. 1014 méter magas csúcsáról indul hazánk leghosszabb lesiklópályája. A Kékestető kilátó 45 méter magasságban található, míg a fedett körpresszó 42 magasan helyezkedik el. Tiszta égbolt mellett, északi irányban még a Tátra vonulatai is feltárulhatnak.

Lefelé ereszkedve legmagasabban fekvő tavunk, Sástó mellett állunk meg. Itt található az egyik legszebb panorámát nyújtó mátrai kilátó is, amit egy üzemképtelen fúrótoronyból alakítottak ki, melyet a tó mellett haladó tanösvény segítségével tudunk megközelíteni. A kilátó 53 m magas, ahogy felsétálunk a lépcsőkön, megfigyelhetjük a különleges kialakítású szerkezetet. A kilátótorony tetejéről a Mátra-hegyvidék egyik leglenyűgözőbb panorámája tárul elénk, mindenképp megéri a fáradságot.

Gyöngyös felé haladva megállunk és megnézzük a Kozmáry-kilátót, mely Mátrafüredről egy rövid sétával érhető el. Az 1900-ban épült, több mint 100 éves, patinás kőkilátó gyönyörű körpanorámát nyújt.

Utolsó állomásunk Gyöngyös. Megtekintjük, az Orczy–kastélyban helyet adó Mátra Múzeumot. Az Orczy-kastély központi terében egy 50 ezer éves gyapjas mamut csontváza fogadja a látogatókat. A kastély földszinti barokk termeiben lévő vadászattörténeti kiállítást nézzük meg, ahol nem csak e kedvtelés nemes - és kevésbé nemes - eszközeit, de a vadászat szépségeit is bemutatják. Megtekinthető még a várostörténetet, a városi életmódot bemutató kiállítás is valamint az élménytér. Természetesen a természettudományi pavilont is megtekintjük. A mintegy 1200 négyzetméter alapterületű, háromszintes tárlat középpontjában egy 15 méteres épített kocsánytalan tölgy áll, amely – az élővilág szintezettségét is jelképezve – összeköti a kiállítás emeleteit. Várható visszaérkezés Budapestre 18 óra körül. Belépők kb. 3.500,- Ft/fő

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 6.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3Utazás kép 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

6 190 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.