Utazás kép fő

DÖRGICSE – LEVENDÁRIUM,

ROMTEPLOMOK ÉS BALATONFÜRED 

Időpont: 2022. július 17.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

A Balaton-felvidék leghangulatosabb templomromjait Dörgicsén találjuk. Ráadásul mindjárt három Árpád-kori templom maradványa is tanúskodik a régmúlt időkről. A három településrész ma is jól elkülönül egymástól. A három romból Alsódörgicse temploma a leglátványosabb, elsősorban csodálatos fekvése és magas tornya teszi a legnépszerűbb célponttá. A felsődörgicsei rom építészetileg a legérdekesebb, míg a kisdörgicsei templomrom a legszerényebb és a legkisebb a három közül.

Program

 

Utunk első állomása a gyönyörű Levendárium. A helyi Levendula Major nem csak a levendula miatt érdekes. Az elbűvölő táj, a balatoni panoráma, a kellemes környezet, a hely kulturális értékei, a pompásan virágzó levendula mind elemik az itt eltöltött idő értékét. A Majorban szakszerű vezetésen veszünk részt, levendulával ízesített termékeket kóstolhatunk és természetes alapanyagokkal készített termékek közül válogathatunk.

A biogazdaságban termesztenek orvosi és hibrid levendulát, amelyből 100% tisztaságú, magas gyógyító tartalmú, bio minősítésű illóolajat és virágvizet készítenek évről- évre. Különleges formában ültetett és kortárs szobrokkal díszített bemutatókert nem csak madártávlatból megejtő látvány, hiszen több mint 30 különböző levendulafajta várja itt a kíváncsi látogatót. Szakvezető kíséretében végigjárjuk a kertet, majd egy kóstolón veszünk részt (Kóstoló: levendula szörp/ gyógynövénytea levendulás teasüteménnyel). Ára: 2000 Ft/fő (Gyermek: 0-6 év: INGYENES, 7-18 év: 1000 Ft) (2021-es ár) Program körülbelül egy óra plusz szabadidő. Aki szeretne levendulát szedni, maradhat még a program után, melynek ára 1.500,-Ft/tasak. (2021-es ár)

A többiekkel két Árpádkori templomromot fogunk megtekinteni egy séta keretében. Először a Felsődörgicsei majd a Boldogasszony templomromot nézzük meg. Sétánk után az egész csoport buszra száll, és innen már együtt folytatjuk utunkat a harmadik templomromhoz, a Kisdörgicsei templomromhoz.

Napunk utolsó állomása Balatonfüred. Két lehetőség közül lehet választani, a hátralévő időben szabadidőt biztosítunk vagy egy közös séta keretében megismerkedünk a város főbb látnivalóival. (Tagore sétány, Szívkórház, savanyúvízforrás, Kőszínház, Kerek templom, Jókai Villa, kikötő, Halász és Révész szobor)

Visszaindulás Budapestre 17 órakor. 

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 9.290,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
DÖRGICSE – LEVENDÁRIUM, ROMTEPLOMOK ÉS BALATONFÜRED  1DÖRGICSE – LEVENDÁRIUM, ROMTEPLOMOK ÉS BALATONFÜRED  2DÖRGICSE – LEVENDÁRIUM, ROMTEPLOMOK ÉS BALATONFÜRED  3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

9 290 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.