Utazás kép fő

BÜKKI CSILLAGDA

SIROK ÉS KISNÁNA

Időpont: 2023. március 22.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 7.00 órakor

Program

Kirándulásunk első programjaként Répáshutára látogatunk, ahol nemrég nyílt meg a Bükki Csillagda. Két órás program keretében többféle élményben lesz részünk. Megnézzük a kiállításokat, a kupolát a távcső parkkal és egy planetáriumi filmet. Helyet kapott itt egy hazánkban páratlan meteoritgyűjtemény is.

Következő programként Sirokra látogatunk, ahol Magyarország legvadregényesebb sziklavárát tekintjük meg, amelyet nemcsak a sziklatömb tetejére építettek, hanem belsejébe is. Az egykori istálló rekonstruált épületben helytörténeti kiállítás nyílt galériás kiállítótérrel. A földszinten három enteriőr mutatja be a török kor mindennapjait. A vár alatti parkolóból egy kisebb kaptató leküzdése után jutunk a várfalakhoz. Az épületet megéri körüljárni, hiszen érdekes sziklaalakzatok, kagylósodások kápráztatják el az idelátogatókat. Egy nem kevésbé izgalmas vár meglátogatása következik Kisnánán. A késő középkori magyar nemesi rezidenciák egyik legszebb emléke ez a vár, melyet szokatlan módon nem hegytetőre, hanem a település belsejébe építettek. A vár legjellegzetesebb része a gótikus, fent nyolcszögletűvé váló templomtorony. A szokásos vártörténeti kiállításokon, kőtáron kívül egy érdekes opálgyűjteményt is láthatunk, Magyarország legnagyobb, négymázsás opálját őrzik a várban. Visszaérkezés Budapestre várhatóan 19-20 óra körül. Belépők: kb. 6500,-Ft/fő

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 11.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
BÜKKI CSILLAGDA
SIROK ÉS KISNÁNA 1BÜKKI CSILLAGDA
SIROK ÉS KISNÁNA 2BÜKKI CSILLAGDA
SIROK ÉS KISNÁNA 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.