Utazás kép fő

TURA - MAKLÁR - MEZŐKÖVESD

HÚSVÉT A MATYÓK FÖLDJÉN

Időpont: 2022. április 18.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program

Mezőkövesd, Tard és Szentistván lakóit együttesen matyóknak nevezik. A katolikus vallású matyók gazdag hímzésű, színes népviseletükkel, sajátos népművészetükkel különleges néprajzi egységet alkottak a környező települések protestáns népessége között. Mezőkövesden mai napig őrizték, az utóbbi időben pedig ismét élővé tették gazdag hagyományaikat.

Első állomásunk Tura, ahol az Ybl Miklós által tervezett egykori Schossberger kastély felújítása befejeződött. A kívülről elképesztően romantikus, festői Schossberger kastély a francia reneszánsz kastélyokat idéző megjelenésével kiemelkedő látnivaló. A park szintén felújításra került, ahol egy hét hangulatot felvonultató sétát lehet tenni, ami után egy kávé vagy tea elfogyasztása zárja a látogatást, melynek helyszíne a kastélyszálló legimpozánsabb helyisége, a Pálmaház. Következő megállónk Maklár, ahol a méltán híres Stühmer cukrászat márkaboltja és cukrászdája található. Stühmer Frigyes, hamburgi cukrászmester egy pesti cukorkakészítő invitálására érkezett Magyarországra, már 1868-ban volt üzlete nálunk. Stühmer rendkívül szakképzettséggel rendelkezett, és kezdettől fogva elsőragú termékeket állított elő. A kezdeti 3-4 termékcsaládhoz képest ma több mint 150 féle terméket állítanak elő, egy részüket eredeti, régi receptek alapján. Egyik exkluzív márkaboltjuk Makláron nyílt meg. Lehetőség lesz valamilyen finomság fogyasztására a cukrászdában, és természetesen vásárlásra is, természetesen a húsvéti termékek is szerepelnek a kínálatban.

Ezután érkezünk Mezőkövesdre, a Matyóföld „fővárosába”. Húsvétkor ebben a városban is felelevenítik a hagyományokat, amelyek méltán tarthatnak érdeklődésre számot. Ilyenkor a lányok és a legények is magukra öltik legszebb ruhájukat. A Matyó Néptáncegyüttes és barátai, valamint más hagyományőrző csoportok, gyermek tánc-csoportok, zenekarok egész napos műsora várja a látogatókat. És természetesen elmaradhatatlan a locsolás! A Hadas városrészben rengeteg programlehetőséget kínálnak, népművészeti termékek, kirakodóvásár várja a látogatókat. A régi település szerkezetet megőrző, skanzen jellegű városrész. A régi házak ma tájházként, alkotóházként várják a látogatókat. A házak többségében ajándék és emléktárgyak is vásárolhatók.

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 7.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
TURA - MAKLÁR - MEZŐKÖVESD
HÚSVÉT A MATYÓK FÖLDJÉN 1TURA - MAKLÁR - MEZŐKÖVESD
HÚSVÉT A MATYÓK FÖLDJÉN 2TURA - MAKLÁR - MEZŐKÖVESD
HÚSVÉT A MATYÓK FÖLDJÉN 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

7 690 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.