Utazás kép fő

Különleges szilveszteri fényjáték

SZILVESZTER PRÁGÁBAN

Időpont: 2024. december 31- 2025. január 1

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Prága ezeréves történelme során sokféle nevet és díszjelzőt kapott csodálóitól. Nevezték Városok Királynőjének, Goethe szerint a világ kőkoronájának drágaköve, s ma szívesen mondják száztornyú múzeumvárosnak, vagy még találóbban Arany Prágának.

Indulás 7:00 órakor a Népligetből, folyamatos utazás Csehország fővárosa felé. Érkezés Prágába a kora délutáni órákban (13 óra körül). Ezt követően gyalogos városnézés idegenvezetővel: először a Hradzsint, a prágai várat (Európa legnagyobb várkomplexumának számít, és a Guinness-rekordok könyve szerint maga a vár, 570 méteres hosszával, és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára. A régi időkben innen kormányozták az országot a cseh királyok, ma pedig itt van a cseh köztársasági elnök irodája. Számos háború, tűzvész, felújítás, és különböző történelmi korok eredményeképp igen változatos palotákat, erődítmények, és templomok jöttek itt létre. Csodás kilátása miatt is igen népszerű. A fantasztikus, varázslatos hangulatú prágai várnegyed kötelező nevezetességnek számít mindenkinek, aki Prágában jár. Története a 12. századig nyúlik vissza, amikor is megépült egy román stílusú vár. Luxemburg János a vár környékére jobbágyokat telepítette be, és ezzel megkezdődött a Várnegyed bővülése. A várat a 14. században IV. Károly gótikus stílusban újjáépítette. Egy 1541-es pusztító tűzvész után szinte az egész negyedet újjá kellett építeni. A Hradzsin 1598-ban kapta meg a szabad városi rangot, míg 1784 óta az egyesített Prága része. Utolsó nagyobb átépítését a 18. század második felében Mária Terézia rendelte el.) és környékét ismerjük meg kívülről (Strahovi kolostor, Lorettói Szűz Mária templom, Cernín-palota, Schwarzenberg Palota, Szent Vitus székesegyház, Szent György bazilika és királyi palota). A Kisoldalon a Neruda utcán lesétálva élvezzük az ódon hangulatot, majd a Kampa szigeténél szabadidő. Az est további részében élvezhetjük a szilveszteri hangulatot. A 2025-es Újévet az Orlojnál köszönthetjük. Prága már nem az általunk megszokott tűzijátékot, hanem a modern , új trendet követve egy csodálatos fényjátékkal kápráztatja el a városba látogatókat. A szabadidőben javasoljuk a helyi sörfőzdék és éttermek felkeresését. Az Újév köszöntése után visszaindulás 1 órakor Budapestre, folyamatos utazás, éjszaka az autóbuszon. Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

 Minden Utasunk kis üveg pezsgőt kap ajándékba, amivel köszöntheti az újévet!

Részvételi díj: 34.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 25.990,- Ft/fő

(Szeptember 15-ig való befizetés esetén, utána 26.990,-Ft/fő)   

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árait, és helyi idegenvezető díját, kb. 800,- KC!

BBP + Stornó biztosítás: 1.980,- Ft/fő/2 nap

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Különleges szilveszteri fényjáték
SZILVESZTER PRÁGÁBAN 1Különleges szilveszteri fényjáték
SZILVESZTER PRÁGÁBAN 2Különleges szilveszteri fényjáték
SZILVESZTER PRÁGÁBAN 3Különleges szilveszteri fényjáték
SZILVESZTER PRÁGÁBAN 4Különleges szilveszteri fényjáték
SZILVESZTER PRÁGÁBAN 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.