Tata - Majkpuszta - Vadlúd sokadalommal 


Időpont: 2021. november 27.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.30 órától, a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 5.45 órakor

Korán kelünk útra és igyekszünk a Tatai tó partjára, hogy a vadludak ittlétének leglátványosabb elemét személyesen is megfigyelhessük. Napfelkeltekor tömegesen szállnak fel a tóról, és indulnak minden égtáj felé, hogy beszerezzék a napi élelmet.

Ezután egy kirándulást teszünk Majkra, ahol az Európa-szerte is kuriózumnak számító barokk műemlék épületegyüttesben a némasági fogadalmat tett szerzetesek 250 évvel, ezelőtti életével ismerkedünk. Majd következik „a vizek városa, a malmok városa, a források városa”-ként is emlegetett Tata. Komárom megye egyik legnagyobb idegenforgalmi vonzerővel rendelkező városa, Mátyás és Zsigmond király kedvelt vadászó terepe, az Esterházyak – és építészük, Fellner Jakab – emlékeinek őrzője. A tatai „Öreg-tó” különleges természeti csoda helyszíne. Ősszel vadludak tízezrei érkeznek északról, hogy itt töltsék a telet. Ilyen pihenőhelyet máshol nem lehet látni, ahol az egyébként félénk, rejtőzködő életmódot folytató madarak egy város területén telelnek, így könnyen megfigyelhető például az esti behúzásuk is. Minden évben egyszer érkezésük tiszteletére ünnepel a város. Ilyenkor egész napos programsorozat várja a látogatókat, kirakodó vásáron kívül előadásokat tartanak, filmvetítéseken, madárgyűrűzéseken lehet részt venni, és együtt köszönteni a tóra hazatérő madarakat.

Természetesen Tata látnivalóval is lehetőség lesz ismerkedni. Meglátogatjuk a várat, mely a 14-15. század fordulóján királyi nyaralónak, vadászkastélynak épült. Egykor az ország egyik legszebb reneszánsz épülete volt. Ma a Kuny Domokos Múzeum gazdag gyűjteményének ad otthont. Megtekintjük a most elkészült Esterházy kastély élményalapú kiállításait. A korhűen berendezett enteriőrökben izgalmas műtárgyak mesélnek az Esterházyak múltjáról. Különleges élményt nyújt a Fényes Tanösvény bejárása, mely egy tizennyolc állomással rendelkező ökoturisztikai útvonal az egykori láprétek és láperdők újra feltört karsztforrásainak a területén. Természetesen megtekintjük a vadludak esti „behúzását” majd indulunk haza.

Belépők: kb. 5.000,- Ft/fő. Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra között.

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 6.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.