Utazás kép fő

RÓZSAÜNNEP SZŐREGEN

EGY KIS PALICSI KIRUCCANÁSSAL

Időpont: 2023. június 24.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 7.00 órakor

A rózsa hazájában, Szőregen a termelők minden év júniusában háromnapos programsorozattal megünneplik Európa-szerte híres virágaikat. A Szőregi Rózsaünnepen virágdíszbe öltöznek a település utcái, terei. A helyi lakosok évről-évre szeretettel várják vissza mindazokat, akik hozzájuk hasonlóan szerelmesei a rózsának.

Program

 A mai napon először Palicsra látogatunk, ahol a Palicsi tó partján kellemes sétát lehet tenni, páratlan, szecessziós épületek és gyönyörű parkos területek közt. Víztorony; Nagyterasz; Zenepavilon; Női strand, vendéglő; néhány az ismert történelmi épületek közül. Lehetőség lesz az állatkert felkeresésére is, ahol harmóniában él együtt a növény- és állatvilág. 10 hektáron terül el, tervezettsége, szépsége, rendezettsége, az állatok gondozottsága Európa ezen részének vezető állatkertjei közé sorolják.  Az állatkert északi részén tűlevelű fák, míg a délin lombhullató fák, díszfák, virágok és rózsakertek pompáznak, kb. 1500 rózsával. Ilyen környezetben él manapság vagy hetven állatfaj egyede. A délutánt Szőregen töltjük, ahol a XXIII. Rózsafesztivál programjain vehetünk részt. Az érdeklődők megismerhetik a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó munkát, ennek a nehéz, de csodálatos szakmának a mindennapjait, nem utolsó sorban gyönyörködhetünk a teljes pompájukban virító, több százezer virágzó rózsatőből álló táblákban.

Szőregi Rózsaünnep fő látványossága a szombat délután megrendezésre kerülő karneváli felvonulás, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonul végig Szőreg utcáin. 

Hajókázási lehetőség a palicsi tavon: 300,- RSD

Csoportos állatkert belépő: 300,- RSD

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990,-Ft/fő    

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
RÓZSAÜNNEP SZŐREGEN EGY KIS PALICSI KIRUCCANÁSSAL 1RÓZSAÜNNEP SZŐREGEN EGY KIS PALICSI KIRUCCANÁSSAL 2RÓZSAÜNNEP SZŐREGEN EGY KIS PALICSI KIRUCCANÁSSAL 3RÓZSAÜNNEP SZŐREGEN EGY KIS PALICSI KIRUCCANÁSSAL 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.