Utazás kép fő

Advent Geresdlak és Pécs

Időpont: 2024. december 15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Geresdlak pici falu a Geresdi-dombság délkeleti részén. A gőzgombóc hazájaként is ismerik, de nagyon sok látogatót vonz advent idején is a település, ugyanis mézeskalácsból épül a geresdlaki csodafalu!

Pécs nevének hallatán azonnal eszünkbe jut néhány dolog: Európa Kulturális Fővárosa, a Zsolnay porcelán, a Mecsek és a TV torony, a Főtér a Dzsámival, a Vasarely múzeum, az Ókeresztény sírkamrák, a Pezsgőház, a szecessziós Palatinus szálloda, a fesztiválok, a színházak, a Pécsi Cirfandli vagy a medvehagyma.  Dél-magyarországi nagyvárosunk kifogyhatatlan téma, legyen szó történelmi időutazásról, kulturális élményekről, erdei kirándulásokról vagy mediterrán hangulatról.

A mai napon először Geresdlakra utazunk, ahol egészen különleges látnivaló fogad minket. Mézeskalácsként elevenednek meg a település házai, a templom, az utcák, a focipálya és a Geresdlak fő eseményei is. Ebben az időszakban még mézeskalács kóstolásra is lehetőség nyílik. A falunak ezen kívül nagyon szép népművészeti gyűjteményei is vannak, mint a vállkendő kiállítás, vagy a baba kiállítás. A látnivalók sorát egy tájház is gazdagítja, ami egy XX. századi tipikus sváb parasztház a berendezésével együtt.

Innen már Pécs következi, ahol közös programra is lehetőség nyílik. Megnézzük a Szent Péter és Szent Pál Székesegyház látnivalóit, szebbnél-szebb kápolnáit,  az altemplomot és a tornyot egy tárlatvezetés keretében. Innen az Adventi forgatag helyszínére a Széchényi térre igyekszünk. Itt megismerkedünk  a pécsi Gázi Kászim pasa dzsámijával, hivatalosan Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom, ami a magyarországi török-iszlám építészet legmonumentálisabb alkotása. Ezután szabadidő keretében további sétákra nyílik lehetőség, vagy részt lehet venni az adventi forgatagban. Pécsett több helyszínen megrendezésre kerülő programokon, gyönyörködni a fényfestéssel díszített ikonikus épületekben. Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül. Belépő: kb. 7.000,- Ft

Részvételi díj: 23.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Advent Geresdlak és Pécs 1Advent Geresdlak és Pécs 2Advent Geresdlak és Pécs 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

14 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.