Utazás kép fő

Szeri húsvét ÓPUSZTASZEREN

Szeged – Alsóvárosi ferences templom

Időpont: 2024. március 31.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

A húsvéti hétvégén is izgalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi locsolás, muzsikaszó, meglepetések és nyeremények, várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást. A területen rengeteg látnivaló található. A „Szabadtéri néprajzi gyűjtemény” az ország skanzenjeinek egyike. 19 épületegyüttessel és három szabadtéri kiállítással rendelkezik. A látogató betekinthet a 19. századi falvak és tanyavilág életébe, a különféle mesterségekbe, láthat iskolát, postát, szatócsboltot, szélmalmot, kisvasutat, pékműhelyt is. Itt tekinthető meg a kocsigyűjtemény és a .

A Rotundában lehet megnézni a híres Feszty-körképet. Egy üveg járólapokból kialakított ösvény vezet terepasztal felett, így közelebb kerülünk magához a festményhez is. Úgy érezhetjük, mintha a panorámaképbe, ezáltal a honfoglalás korába „sétálnánk” be. Az épület ma már belülről teljesen körüljárható. A kiállítások olyan korszerű multimédiás és interaktív elemeket is tartalmaznak, amelyek mindenben megfelelnek a mai kor múzeumi-turisztikai elvárásainak. Ezeken kívül további látnivalók kereshetők fel a parkon belül: Árpád-emlékmű, romkert, nomád park, illetve az Erdő és ember állandó kiállítás. Vízügyi kiállítás, jurták, Szeri gyógynövényház és kert, szobrok, emlékművek.

Az élmény dús látogatás után Szeged Alsóvárosba látogatunk, ahol az 500 éves szegedi ferences templom és kolostor épületével ismerkedünk. A ferences templom a magyar késő gótikus építészet egyik legérettebb alkotása, a dél-alföldi régió kiemelkedő látnivalója. A templom mellett épült, jelenleg is aktív kolostorépületben egy igazán érdekes látogatóközpontot alakítottak ki. A kiállításon az épületegyüttes és a ferences rend történetével ismerkedhetünk meg. Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 5.000,- Ft

 

Részvételi díj: 21.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
Szeri húsvét
ÓPUSZTASZEREN
Szeged – Alsóvárosi ferences templom 1Szeri húsvét
ÓPUSZTASZEREN
Szeged – Alsóvárosi ferences templom 2Szeri húsvét
ÓPUSZTASZEREN
Szeged – Alsóvárosi ferences templom 3Szeri húsvét
ÓPUSZTASZEREN
Szeged – Alsóvárosi ferences templom 4Szeri húsvét
ÓPUSZTASZEREN
Szeged – Alsóvárosi ferences templom 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.