DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN

Ceglédi fürdőzéssel

Időpont: 2021. december 5.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától a a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.45 órakor

Program

A disznóvágások ideje a hagyomány szerint András nap környékén kezdődik, s így karácsonyra már elkészül a füstölt hús. Ilyenkor már általában elég hideg van a "disznóságok" eltartásához. Sokfelé disznóölő Szent András néven emlegetik ezt a napot. A disznót szeptember elsején (Egyed napján) fogták hízóra, ekkorra már szép súlya volt. Egy-egy vágással fel tudták pakolni a kamrát hurkával, kolbásszal, szalonnával, ami kitartott egész télen. A disznóvágás mindig nagycsaládi esemény volt. A rokonság így segítette egymást az egész napos munkában és osztoztak az elkészült finomságokon is. A disznóölés velejárója volt disznótor, a rokonoknak, jó barátoknak rendezett lakoma.

Program

 

Elutazás Csemőre, a Tamás Tanyára, ahol egy igazi falusi disznótoros napon vehetünk részt.

- érkezés reggel, hagymás vér, resztelt máj, paraszt rántotta, kenyértésztából készült házi cipó. Korlátlan forralt borfogyasztás, 1 kupica pálinka, 1 presszó kávé.

Ezt követően Ceglédre buszozunk, ahol egy 4 órás kellemes fürdőzés vár ránk az ismert Ceglédi fürdőben. Lehetőséget biztosítunk a belvárosban kiszállni azok részére, akik nem szeretnének fürdeni, és ott eltölthetik a rendelkezésre álló időt. (Idegenvezetőnk igény esetén elkíséri a csoportot egy városnézésre).

Ceglédi látogatásunk után visszatérünk a Tamás Tanyára, ahol az ebédet fogjuk elfogyasztani:

-         orjaleves,

-         disznótoros hurka, kolbász, pecsenye, kolbászzsíros tepsis krumpli, házi kovászos uborka, almapaprika, vegyes vágott

-         desszert: Diós karamellás pite

A 4 hektárnyi területet lehetőség lesz lovas szekéren felfedezni. Ennek díja kb. 1.500,- Ft/fő, ezt kérnénk irodánkban foglaláskor előre jelezni szíveskedjenek.

Igény szerint vásárlásra is van lehetőség. Hurka, kolbász, hasalja szalonna, erdélyi szalonna, mangalica zsír, töltött káposzta. Ezek mind saját készítésű, házi termékek.

Visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül. Belépők: fürdő: 1.800,- Ft/fő, esetleges ceglédi városnézés esetén múzeum belépő.


Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 9.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

9 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.