BÖRZSÖNY

Szob – Nagybörzsöny - Drégelypalánk

Időpont: 2021. november 20.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.00 órától a Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtti parkolóból

Indulás: 8.30 órakor


A vulkáni eredetű Börzsöny hegység népszerű és kedvelt kirándulóhely, Magyarország harmadik legmagasabb hegysége. Vízfolyásokban gazdag, több mint 300 forrása közül ötven 600 m magasság fölött ered. A Börzsöny vidéke az ember megjelenésétől fogva lakott hely, ennek legrégibb nyomai az új kőkori telepek. A vidék gazdag történelmi múltja, népművészetének emlékei megjelennek a mesék és legendák világában, a boszorkány- és a betyártörténetekben, Petőfi Sándor útirajzaiban.

Program

Első megállónk Szob, ahol a Börzsöny Múzeum kiállításait nézzük meg. Itt átfogó képet kapunk az Ipoly-mente és a Dunakanyar régészeti, történeti, néprajzi emlékeiről, megismerhetjük a Börzsöny flóráját, faunáját. Kőzetei, ősállat maradványai, a legszebb tájrészek fotográfiái kerültek bemutatásra. Nagybörzsöny Árpád-kori település a Börzsöny-patak partján sok érdekes látnivalót kínál. 13. századi román stílusú kis falusi temploma egy dombtetőn, a falu szélén fogadja az ide érkezőket. Másik különleges temploma a Bányásztemplom, mely gótikus stílusban épült, elődjét valószínű a XIII. században a németek építették. A patak vizét malom meghajtására használták a XVI. század óta. A teljes épségben fennmaradt műemlék Antal-féle malmot a XIX. században építették, ma a turisták számára nyitva áll. Különleges gyűjtemény Kókai Géza szépművészeti fafaragások kiállítása. Országosan szép egyedi munkák, csipkeszerű fafaragások láthatók itt. Végül Drégelypalánkra látogatunk, ahol a Szondi Látogatóközpont kiállításaival ismerkedünk. A kiállításban nemcsak a vár történetének, ostromának és Szondi György alakjának állítanak emléket, hanem a környékéből előkerült régészeti leletek, irodalomtörténeti emlékek, sőt egy tájszoba is bemutatásra kerülnek. A látogatás után a Várkapitány étteremben lehetőség lesz elfogyasztani a várkapitány kedvencét, ami póréhagymával és baconnel töltött rántott sertés szelet körettel. 1.500,- Ft/fő (foglaláskor irodánkban fizetendő)

Budapestre várható visszaérkezés, 19-20 óra között. Belépők: 3.500,- Ft/fő

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 6.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Még 46 hely foglalható!

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

6 190 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.