Utazás kép fő

 VÁCRÁTÓT - ŐRBOTTYÁN -  FÓT

Időpont: 2024. február 22.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 9.00 órakor

Program

Programunkat Vácrátóton az arborétumban kezdjük, ami Magyarország legnagyobb arborétuma. Hazánk leggazdagabb növénygyűjteményével büszkélkedhet. A szépen gondozott parkon patak fut keresztül, romantikus tavacskák láncolata húzódik számos romantikus zuggal, hidacskával, szigettel. Ezúttal megtekintjük a kert téli érdekességeit, örökzöldeket, különleges kérgeket, a tájképi kert stíluselemeit, és több időt töltünk az üvegházakban, a Trópusi  és Pálmaházban, az  Orchidea- és Broméliaházban.

Utunkat folytatva Őrbottyánba érkezünk. Gombos Miklós harangöntő vezet be minket a harangöntés tudományába, aki az ország egyetlen harangöntője. Legnagyobb munkája a Sevillai Világkiállítás Makovecz Pavilonba készített harangjátéka. Nemcsak a belföldi, de a külföldi piacot is meghódította, így a Gombos név már külföldön is ismertté vált. Harangjai a világon több országban is megtalálhatóak.

Tovább utazunk Fótra, ahol a Fóti Károlyi Kastélyt, a kastély parkot és a kastély szalon termeit látogatjuk meg. A gyermekotthonnak is teret adó kastélyba visszaköltözött Gróf Károlyi László és felesége. A kastély egy kis épületrészében, a moziterem előterében létrehozták a főúri ősgalériák modern változatát és egy családi és kastélytörténeti kis házimúzeumot.

Következő állomásunk a Fóti Római Katolikus templom és az altemplom. 1845-ben gróf Károlyi István olyan templomot kívánt építtetni, amely egyben családi temetkezőhelyül is szolgál. A tervek elkészítésére Ybl Miklóst kérte fel. Lent, az altemplomban található Károlyi István és családtagjainak sírhelye.

Végső állomásunk a Fáy présház látogatása. A présházában gyakran összegyűltek a reformkor jeles képviselői: Vörösmarty, Deák, Garay és sokan mások. Fáy András egykori présháza ma híres vendégfogadó hely. Innen varázslatos panoráma nyílik a Gödöllői dombság lankáira. Érdemes egy fröccsöt elfogyasztani, mert Jedlik Ányos ebben a présházban mutatta be kortársainak a híres találmányát a szódavizet, ami ma hivatalosan is a magyarországi csodák és feltalálások listáján áll. Belépők: kb. 5.000,- Ft Hazaérkezés: 18 óra körül.

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 9.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
 VÁCRÁTÓT - ŐRBOTTYÁN -  FÓT 1 VÁCRÁTÓT - ŐRBOTTYÁN -  FÓT 2 VÁCRÁTÓT - ŐRBOTTYÁN -  FÓT 3 VÁCRÁTÓT - ŐRBOTTYÁN -  FÓT 4 VÁCRÁTÓT - ŐRBOTTYÁN -  FÓT 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

9 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.