Veszprém megye két gyöngyszeme - Sümegi vár és a tapolcai tavasbarlang

Időpont: 2021. szeptember 5.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától

Indulás: 7.00 órakor a Blaha Lujza térről

Program

Látogatásunkat Sümegen kezdjük, ahol először a történelmi emlékű Sümegi várat keressük fel. A várban berendezett I. Történelmi Élménypark egyedülálló módon mutatja be a középkori várak életét. Láthatunk börtönkiállítást, püspöki lakószobát, tanácstermet, egy korabeli bognárműhelyt korabeli szerszámokkal és a megújult várkápolnát sok más izgalmas látnivaló mellett. A várba egy rövid emelkedő vezet fel. A várlátogatás után a városban megtekintjük Sümeg híres templomát, melynek falait Maulbertsch nagy értékű freskói díszítenek. Kisfaludy Sándor egykori szülőházában múzeumot rendeztek be, ahol nemcsak a költő emlékeivel találkozhatunk, többek közt egyházművészeti gyűjtemény, és a sümegi fazekasság emlékei is bemutatásra kerülnek. A város utcáin sétálgatva találkozhatunk még a másik kiemelkedő műemlékével, a Ferences templommal és a kolostorral. A városfalakon kívül található temetőben felkeressük Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza sírját. Délután Tapolcára utazunk. A közelmúltban létesített új látogatóközpont segítségével megismerkedünk a barlangok világával. (interaktív kiállítás, filmvetítés) Majd egy titokzatos, város alatti csónakázás során gyönyörködhetünk a felújított Tapolcai-tavasbarlang fényeiben. A Malom–tó és környéke különleges mediterrán hangulatot áraszt. A tó körül sétálgatva megtekintjük Batsányi János és felesége Baumberg Gabriella szobrát és a mellette épült középkori eredetű házsort és a festői malomépületet. A központban sétálva megismerkedünk a város barokk templomával, az egykori Kántor-házzal, melynek falai között ma Iskolatörténeti kiállítás tekinthető meg. Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 4.500,- Ft/fő

Részvételi díj: 11.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 7.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2

Jegyfoglalás

Még 12 hely foglalható!

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

7 690 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.