Utazás kép fő

INNSBRUCK – MÜNCHEN

1 éjszaka szállással

Időpont: 2024. szeptember 20-22.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Elhelyezés: 3*-os szállodában, 2 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Program

A világhírű müncheni sörfesztivált minden évben szeptember közepétől október első hétvégéjéig rendezik meg. A sörfesztivál története 1810. október 17-én egy lóversennyel kezdődött, amely egy hercegi esküvő fényét volt hivatott emelni, és ötlete egy polgári származású tiszttől jött. Az ötletkedvező fogadtatásra talált a királynál, így megrendezésre került a Theresienwiese-n (Terézréten), amely akkor még München egy külső kerülete volt, az Oktoberfest elődje.

1 nap: elutazás reggel 5.00 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, majd megérkezés a délutáni órákban Innsbuckba. Innsbruck Tirol tartomány székhelye. Az Alpok hegyláncai között, az Inn folyó partján fekszik. Nevét is innen kapta, az „Inn hídja". Sétánk során a következő látnivalókat keressük fel: Aranytető, Hofkirche, császári rezidencia, Szent Jakab székesegyház, diadalkapu, Anna-oszlop. A városnézés után elfoglaljuk a szállásunkat.

 2 nap: reggeli után elindulunk a híres Müncheni sörfesztivál helyszínéhez közeli parkolóba, ahonnét könnyen és egyszerűen meg lehet közelíteni a belváros nevezetességeit is. Gyalogosan idegenvezetőnkkel teszünk közösen egy sétát és megtekintjük a belvárost és a közelben lévő látnivalókat, majd szabadprogram, részvétel a sörfesztivál színes forgatagában. A közös városnézés során megtekintjük a főteret, (Marienplatz), itt található az új városháza, a csodálatos neogótikus épület, nagyszerű kilátásáról és a híres harangjátékról is ismert, 11 és 12 órakor megtekinthető. 43 harangjával Európa ötödik legnagyobbja. A katedrális igazán szokatlan látvány két hagymakupolájával. Ezután a Királyi palotát nézzük meg, ami Európa egyik leggazdagabb palotamúzeuma. A müncheni rezidencia szobáinak értékes berendezési tárgyai, bútorok és festmények, faliszőnyegek, szobrok, művészeti kincsek és vallási kegytárgyak, nagy része még mindig azon a helyen található, ahová eredetileg készítették. A müncheni rezidencia világhírű ékszer- ötvös-, zománc-, kristály- és elefántcsont-gyűjteménye a kincstárban található. Itt található még a Cuvilliés Színház, Európa egyik legszebb és legjelentősebb rokokó színháza. Megtekintjük még a piacot, lehet itt nagyjából bármit kapni, amire egy háztartásban szükség lehet. A program után mindenkinek lesz lehetősége néhány órát eltölteni a fesztiváli forgatagban. A sörfesztivál ma már évente több mint 6 millió látogatót vonz. A sörsátrakon kívül ma már számos más szórakozási lehetőség, például óriáskerék, ember nagyságú bábszínház vagy zsákbamacska is várja a látogatókat. A nagy sátrakban népviseleti ruhákba öltözött fellépők szórakoztatják a vendégeket, majd felcsendül a sramli, és percek alatt hatalmas mulatság keretében osztoznak a felhőtlen jókedvben a résztvevők. A fesztivál hangulatának élményével buszra szállunk és hazaindulunk. Visszaindulás 22.00 órakor, éjszaka az autóbuszon. Visszaérkezés Budapestre a reggeli órákban. Belépők: kb.30 €/fő.

Részvételi díj: 132.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 95.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 28.500,-Ft

BBP+storno biztosítás: 4.320,-Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
INNSBRUCK – MÜNCHEN 1INNSBRUCK – MÜNCHEN 2INNSBRUCK – MÜNCHEN 3INNSBRUCK – MÜNCHEN 4INNSBRUCK – MÜNCHEN 5INNSBRUCK – MÜNCHEN 6INNSBRUCK – MÜNCHEN 7
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.