Utazás kép fő

ZSÓRY FÜRDŐ ÉS MEZŐKÖVESD

Időpont: 2022. április 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány ( Elnök utcával szemben, Planetárium mellett )

Indulás: 7.30 órakor

Mezőkövesd, Tard és Szentistván lakóit együttesen matyóknak nevezik. A katolikus vallású Matyók gazdag hímzésű, színes népviseletükkel, sajátos népművészetükkel különleges néprajzi egységet alkottak a környező települések protestáns népessége között. Mezőkövesden mai napig őrizték, az utóbbi időben pedig ismét élővé tették gazdag hagyományaikat. A „Matyóföld” fővárosába, Mezőkövesdre látogatva ezekkel az emlékekkel ismerkedhetünk.

Program

 

Mezőkövesdre a Matyóföld „fővárosa”érkezve megismerkedünk a Matyó múzeummal, a Kis Jankó Bori Emlékházzal, a Mézeskalácsos házzal valamint a Tulipános Hímző műhellyel. Országos viszonylatban is egyedülálló látványosság a Mezőgazdasági Gépmúzeum, ami Hajdú Ráfis János és felesége több évtizedes gyűjtőmunkája eredményeképpen jött létre 1979-ben. A város központjában lévő Szent László templom érdekessége a Takács István helyi születésű festőművész által készített seccók, melyek a matyók világát tükrözik, s mint ilyen, az egyházművészetben ritkaság.

Programunkat Zsóry fürdőn zárjuk, ahol a híres fürdőhelyen fürdési lehetőséget biztosítunk. A 11 hektáros, gyönyörűen parkosított fürdő 22 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést csúszdapark, hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják. Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben három különböző hőfokú gyógymedence, szauna világ, élményfürdő-uszoda komplexum és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépő: fürdő: felnőtt: 2.400,- Ft/fő, NY: 2.000,- Ft/fő (érvényes igazolvánnyal), gyermek: 1.800,- Ft/fő (3-18 éves korig) + belépők: kb. 2.500,- Ft/fő

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 7.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
ZSÓRY FÜRDŐ ÉS MEZŐKÖVESD 1ZSÓRY FÜRDŐ ÉS MEZŐKÖVESD 2ZSÓRY FÜRDŐ ÉS MEZŐKÖVESD 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

7 690 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.