Utazás kép fő

COTE D'AZUR ÉS AZ OLASZ RIVIÉRA

CSILLAGTÚRA A KIFINOMULT ELEGANCIA VILÁGÁBAN

Október 18-25.

8 NAP / 7 ÉJSZAKA

279.990,- Ft/fő

Repülővel, Reggelivel


A Ligúr-part és a Francia Riviéra kincsei varázsolják el az utazót csillagtúránkon. A Földközi-tenger azúrkékje, a bájos kisvárosok, a luxus nyaralóhelyek mindig is a felső tízezer és a művészek rajongásának tárgyai voltak – ideje, hogy mi is megkapjuk a magunk részét a Riviéra-életérzésből!

A PROGRAM TARTALMAZZA:

Foglalási díj, Repülőjegy oda-vissza, Repülőtéri illeték, Feladott poggyász, kézipoggyász, Transzferek Kirándulóprogramokat: Nizza, Cannes, San Remo, Albenga, Torino, Minőségi szállásokat középkategóriájú hotelekben Olaszos reggeli Magyar nyelvű idegenvezetést

1. nap

REPÜLÉS OLASZORSZÁGBA

Utazás Budapestről Olaszországba, Torino-ba, transzfer a hotelbe.

Idegenvezetőnk információs találkozót tart. Szállás: 4 csillagos hotelben San Remo régióban.

2. nap

NIZZA ÉS CANNES

Ezen a napon Franciaország vár ránk: a legendás Côte d'Azur, azaz az Azúr-part. Ez egy 120 km-es partszakasz az ország déli részén, mely az első modern nyaralóhely volt. Manapság a felső tízezer, a filmsztárok kedvenc egyik úti célja. Időtlen pompája, kellemes éghajlata, a bájos városkák, a csillogó azúrkék tenger, a hegyek között kacskaringózó utak számos művészt megihlettek. Élt és alkotott itt többek között Chagall, Monet, Picasso, F. Scott Fitzgerald és Hemingway is. Nizzában átélhetjük a hely hangulatát városnézésünk során, megcsodálva a kikötőt, a több mint 100 éves, legendás Negresco luxushotelt, mely a Riviéra egyik szimbóluma, és a szemkápráztató színekben pompázó virágpiacot. Cannes nevezetes filmfesztiváljáról, melyet 1946 óta rendeznek meg. Ikonikus tengerpartja a sétánnyal, pálmafákkal övezett Promenade de la Croisette. Visszatérés a hotelbe.

3. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Genova, Rapallo és Portofino

Szabadidő, vagy tartson velünk FAKULTATÍV kirándulásunkra! Ligúria, az Olasz Riviéra a francia határtól húzódik a Ligúr part mentén, Toszkánáig. Vadregényes hegyvidékek, homokos partok, elbűvölő kisvárosok jellemzik. A francia Riviéra népszerűvé válása után kezdett ez a vidék is felkapottnak számítani a 19. században. A Ligúr Appeninek fenséges vonulatai között haladunk Genova felé. A Via Aurelia-n utazunk, a romantikus, sziklás hegyekben gyönyörködve. Az Olasz Riviéra központjának tartott Genova kikötője a legnagyobb Olaszországban. Az egykori tengeri köztársaság évszázadokon keresztül fontos szerepet töltött be a régióban. Fekvése elragadó: a Ligúr-tenger és az Appeninek ölelésében található. Ezután Rapallo-ba érünk, a népszerű turistadesztincióhoz, a Tigullio-öbölnél. Ezt követően Portofino felé indulunk. Portofino kifinomult hangulatú üdülőhely, az olasz Riviéra egyik ékköve, kis házakkal, villákkal, színpompás növényekkel. A település nagy népszerűségnek örvend a gazdagok és híresek körében is. Visszatérés a hotelbe.

4. nap

SAN REMO ÉS ALBENGA

Félnapos kirándulásunk célpontja a mintegy 56.000 főnyi lakosságú San Remo, az impozáns üdülőhely és fesztiválhelyszín. Sétát teszünk az óváros hangulatos utcáin, majd szabadidő, ebédelési lehetőség. Ezután Albenga vár ránk, melyet a Kr. e. 2. században alapítottak. A Római Birodalom idején vált fontos várossá. A városnézés során felfedezhetjük a római idők nyomait és középkori épületeket is. Visszatérés a a hotelbe.

5. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Dolceacqua és Monaco

Szabadidő, vagy FAKULTATÍV kirándulásként első állomásunk a középkori Dolceacqua. A festői fekvésű olasz falucska látképét a híres híd, a Ponte Vecchio di Dolceacqua dominálja. A 13. században épült építészeti műremek a Nervia folyón kecses ívként nyúlik át. Claude Monet, az impresszionizmus kiemelkedő alakja egy festményen örökítette meg a híd szépségét. Felkeressük az óvárost. Izgalmas élményt ígér Monaco programunk. A hercegség a francia Riviérán gyöngyszeme, Franciaország és a Földközitenger között. Ez a világ 2. legkisebb országa, népessége 38.000 fő. Az állam élén a Grimaldi-ház áll, uralkodója II. Albert herceg. Szerencsejáték, kaszinók, a világ legmagasabb egy főre jutó GDP-je, FORMA-1-es verseny, a luxus világa – mindez Monaco. Meglátogatjuk az óvárost, és az 1875-ben épült katedrálist, mely a hercegi dinasztia tradicionális temetkezési helye. A Szent Miklós-székesegyházban kötött házasságot Grace Kelly és III. Rainer herceg, és itt helyezték őket végső nyugalomra is. Visszatérés a hotelbe.

6. nap

TORINO VÁROSNÉZÉS

A mai napon városnézés vár ránk Torino-ban, Olaszország negyedik legnagyobb városában, mely 1861-től 1865-ig töltötte be a fővárosi szerepet. Visszatérés a hotelbe.

7. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Cinque Terre

A mai napon szabadidő vagy FAKULTATÍV program: Cinque Terre (UNESCO-Világörökség). A magyarul Öt Földnek nevezett meseszép részen öt városka osztozik: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare. A hegyoldalról a tengerre lenéző színpompás házak övezte vidék sokak bakancslistáján szerepel. Utunk Monterosso-ba vezet, a kis öbölnél megbújó, bűbájos településre. Vonatra szállunk (a környéken korlátozottak a turistabuszos közlekedési lehetőségek), így egyedi élményben lehet részünk. Majd Portovenere-be megyünk. Visszatérés a hotelbe.

8. nap

HAZAUTAZÁS

A busz a repülő indulásának függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK

Az utazáshoz olyan útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes. Jelenlegi beutazási szabályok:

○ Frao: Franciaországban akkor számít majd valaki megfelelően oltottnak, ha az alábbi határidőkig felveszi a 3. (illetőleg Janssen esetén a következő adag) oltást.  A Sputnik oltás NEM elfogadott, az ezen oltásokat követően felvett harmadik oltás (ha nem egy dózisú) nem jelent Franciaországban megfelelő oltottságot!

A határidő:

- 65 éves vagy 65 év feletti, ill. "Janssen" oltást felvett személyek esetén 2021. december 15.

- azon 18-64 év közötti személyek esetén, akik 2021. június 17 előtt kapták meg az utolsó oltásukat - 2022. január 15. vagy: PCR illetőleg antigén teszt:  negatív PCR vagy antigén tesztet is elfogadnak. A Magyarországról érkezők tesztjének érvényessége 24 óra. Tanácsos az ún. becsületbeli nyilatkozat kitöltése.

○ Olaszo: EU-s oltás (vagy nem EU-s oltás után Pfizer, Moderna, vagy Jansen) vagy gyógyultság igazolás (max 180 nap) ÉS 24 óránál nem régebbi negatív antigén (AG) vagy 48 óránál nem régebbi PCR teszt), + online regisztráció.

○ Monaco: csak oltással lehet beutazni, egyébként nem.

Min csoportlétszám: 30 fő. Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. A helyszínen kiegészítő fakultatív programok foglalhatóak.

AMIT AZ ÁR NEM TARTALMAZ

Egyágyas szoba felár

69.990 Ft / fő

Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.

Idegenforgalmi adó

A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (kb. 2 euró/fő/éj)

AMIKET AJÁNLUNK ÖNNEK

Vacsoracsomag

44.990 Ft / fő

Biztosítási csomag

11.460 Ft / fő

Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

FAKULTATÍV PROGRAM LEHETŐSÉGEK

Fakultatív programcsomag

69.990 Ft / fő

Genova, Rapallo, Portofino, Dolceacqua és Monaco, Cinque Terre

it ikon
COTE D'AZUR ÉS AZ OLASZ RIVIÉRA 1COTE D'AZUR ÉS AZ OLASZ RIVIÉRA 2COTE D'AZUR ÉS AZ OLASZ RIVIÉRA 3COTE D'AZUR ÉS AZ OLASZ RIVIÉRA 4
levegobenkorutazasvaroslatogataspartnerekRepülővel
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

279 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.