Utazás kép fő

Csókakő - Bodajk – Alcsútdoboz

a hóvirág virágzás idején

Időpont: 2024. február 25.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 9.00 órakor

Program

A mai napon először Csókakői várromot keressük fel. A Vértes déli letörésének kis szirtjén álló impozáns, gótikus vár már messziről szembetűnik. A várromhoz egy kb. 15 perces sétával juthatunk fel egy szerpentin úton. A közelmúltban a vár teljesen megújult, több részét újjáépítették. A kilátás a várból egészen csodálatos a Móri-árok völgyteknőjére és a Keleti-Bakonyra. 

Innen Bodajkra utazunk, ahol egyedülálló vadászati élmény vár minket, a felújított és megnyitott Bodajki Hochburg–Lemberg-kastélyban. A kiállítóterekben számtalan vizuális és hangeffektussal színesítve jelennek meg a Föld természeti tájai. A kiállítás több mint 200, hazai vadászok által elejtett apró- és nagyvadat mutat be, és ismerteti az állatok életmódjára vonatkozó legfontosabb ismereteket, érdekességeket. A kastélyhoz tartozó park is tartalmas programot ígér. A parkban található hat üvegpavilonban az öt magyar nagyvadfajtát tekinthetik meg testközelből.

Végül Alcsútdobozra igyekszünk, ahol ezekben a hetekben rengetegen kíváncsiak az Arborétum hatalmas hóvirág mezőire. A kastély parkja ma több mint 40 hektáros, növényritkaságok egész sorát rejtő arborétumnak ad helyet, s a természet után vágyakozóknak nyújt kellemes kikapcsolódást.

A főherceg kastélyának tájkertje, ritka növény gazdagsága miatt az elsők közé tartozott az egész birodalomban. Februárban búcsúzik a tél, megjelenik a tavasz első hírnöke. Pompázik  a szerény szépségével is lenyűgöző hóvirág  Csodálatos látványt keltő, két és fél hektáron elterülő hófehér virágmező fogadja a látogatókat, amely egyedülálló az országban. A páratlan gyűjteményt hét hóvirág faj összességében 24 különböző fajtája, illetve változata alkotja. Várható visszaérkezés Budapestre 18 óra körül. Belépők kb. 6.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 18.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 10.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Csókakő - Bodajk – Alcsútdoboz
a hóvirág virágzás idején 1Csókakő - Bodajk – Alcsútdoboz
a hóvirág virágzás idején 2Csókakő - Bodajk – Alcsútdoboz
a hóvirág virágzás idején 3Csókakő - Bodajk – Alcsútdoboz
a hóvirág virágzás idején 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

10 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.