Utazás kép fő

AZ ORMÁNSÁG CSODÁI ÉS A DRÁVA VIZI VILÁGA

Időpont: 2022. október 15-16.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Ellátás:     félpanzió

Elhelyezés: Harkány, 2-3 ágyas szobákban

Magyarország és egyben az Európai Unió egyik legelmaradottabb, legszegényebb régiója a Baranya megyei Ormánság, amely pedig egy gyönyörű, elfeledett aprófalvas vidék a Dráva-melléken. Egy helyi lakos fogalmazza meg, hogyan élnek a nincstelen Dráva menti településeken: „mint hal a kőporban”. Pedig a szépség ott van az utcákon és a természeti környezetben is: a települések fakazettás református templomai, a talpas tájházak és a Dráva vidéke az ország egyedülálló látványosságai.

     Program

 1. nap Első megállónk Kórós - az Ormánság apró településein csodálatos festett virágmintás templombelsők jöttek létre az 1700 éves végétől a 19. század közepéig. Ezek a festett templomok a baranyai asztalosműhelyek legszebb munkái. Ezek közül többet felkeresünk még a nap során Adorjás, Kovácshida. Vajszlón Kodolányi János emlékmúzeumát nézzük meg. Az író ró szellemi szülőföldjének tartotta az Ormánságot, ő emelte a szépirodalomba e vidék sajátos etnikai világát, társadalmi problémáit, embereit. Szaporcán található az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, őshonos háziállat bemutatóval, tanösvényekkel. Lehetőség lesz a csodálatos Dráva vidéket sétahajózás közben is megcsodálni, Drávaszabolcsról a Kormorános sziget felé. Innen a szállásunk felé utazunk tovább Harkányba.

2. nap Napunkat Luzsokon kezdjük, megnézünk egy tipikus ormánsági talpas házat. A mai napra is marad festett kazettás templom. Drávaiványiban az Ormánság kiemelkedően szép festett kazettás temploma található, melynek mennyezetén 167 rokokó, hímes kazetta van. Bogdásán Szatyor Győző faműves mester munkásságát ismerhetjük meg. Kákics látnivalója a református parókia épülete, melyben egy kiállítást lehet megnézni. Sellyén a Kiss Géza Ormánsági Múzeumot nézzük meg. A múzeum épületében  Kiss Géza, a névadó tudós-lelkész életét és munkásságát, valamint az Ormánság népművészetét ismerhetik meg a látogatók. Az udvaron egy kis skanzen látható a vidék legjellegzetesebb épületeivel, köztük egy talpas házzal. Itt található a Draskovich kastély, melyet csodás, ma már arborétumként ismert park vesz körül. Napunk végén indulunk Budapestre, várható visszaérkezés 20 óra körül. Belépők: kb. 5.000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 49.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 37.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 4.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Megtelt
AZ ORMÁNSÁG CSODÁI ÉS A DRÁVA VIZI VILÁGA 1AZ ORMÁNSÁG CSODÁI ÉS A DRÁVA VIZI VILÁGA 2AZ ORMÁNSÁG CSODÁI ÉS A DRÁVA VIZI VILÁGA 3AZ ORMÁNSÁG CSODÁI ÉS A DRÁVA VIZI VILÁGA 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.