Utazás kép fő

Füzér vára – Pálházi kisvonat – Hercegkúti pincék

Időpont: 2024. október 9.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Füzér Vára a 13. század elején épült, ezzel hazánk legrégebbi várainak egyike. A vár jelentős felújításon esett át, felépült az alsó-vár, és megújult a felső-vár. A vezetés során sok érdekességet megtudhatunk a vár történetéről, lakóiról és épületeiről. A Füzéri vár megmutatja hogyan éltek a középkorban, kik voltak a vár birtokosai, illetve miért tartják számon országunk egyik legszebb fekvésű váraként. A várhoz itt is egy 20 perces, emelkedő úton történő sétával tudunk feljutni, melynek utolsó szakasza sziklás, köves. Majd tovább a fa és sziklalépcsőkön felkapaszkodva lehet bejutni a Felsővár udvarába. Utunkat Pálházán folytatjuk. Itt az erdei kisvonatra szállunk, amellyel Kőkapuig utazunk. A vonat a Zempléni Tájvédelmi Körzet legszebb részein, a Kemence-patak völgyében halad. Az ország legrégebbi működő kisvasútjai közé tartozik. Kőkapunál sziklájába vájt alagúton halad át a vasút, egy vadászkastély alatt. Végül Hercegkút egyedi látványosságot nyújtó pincesorán teszünk látogatást, ahol 4 szinten helyezkedik el a közel nyolcvan darab pince. Az egymás felett sorakozó, egységes kinézetű, háromszög alakú bejáratú pincék nem mindennapi látványt nyújtanak. Gombos-hegyen 2004-ben épült a 14 stációs Kálvária, a domb tetejét a 2009-ben felszentelt Feltámadás kápolnája foglalja el, teteje szabadon látogatható kilátóként működik. Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Belépők: kb. 6.000, - Ft/fő

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 16.290,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Füzér vára – Pálházi kisvonat –      Hercegkúti pincék 1Füzér vára – Pálházi kisvonat –      Hercegkúti pincék 2Füzér vára – Pálházi kisvonat –      Hercegkúti pincék 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.