Utazás kép fő

Manufaktúrák Titkai

(Tolna - Bátaszék – Szekszárd )

Időpont: 2024. február 04.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Első megállónk Tolnára vezet, ahol Verseghy Ferenc fazekas népi Iparművész fazekas műhelyével ismerkedünk meg. A fazekasmester egy különleges Habán technikával alkot. Megismertet bennünket ezzel az egyedülálló eljárással. A Habán technika egészen más, mint a hagyományos fazekas mázas technika.

Tolnán megtekintjük a Selyemgyár és ipartörténeti emlékszobát. Roppant fáradságos, de rendkívül érdekes folyamat a hernyóselyem előállítása. A Közép-Európában egyedülállónak számító tolnai selyemgyári emlékszoba ezeket a munkafolyamatokat, valamint az ezekhez szükséges korabeli berendezéseket, kellékeket mutatja be. Az emlékszobát 1975-ben alakították ki, a gyár egyik eredeti épületében. A különleges múzeumot a helyi városvédők kezdeményezésére a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal 2004-ben védetté nyilvánította.

Tolnáról Bátaszékre utazunk, ahol az ország különleges és egyedülálló savanyító és chili készítő műhelyében teszünk látogatást. A tulajdonos, akinek a chili a szenvedélye, bemutatja nekünk ezt a Magyarországon egyre jobban teret hódító „csípős birodalmat”. Kóstólásra és vásárlásra is lehetőségünk nyílik. 

Kirándulásunkat Szekszárdon folytatjuk a csípős ízvilág után egy csokoládé mennyországában találjuk magunkat. A csokoládé és az aszalványok kóstolása mindenkinek boldogságot csal az arcára. Egy falat élvezet, amiben részünk lesz. Itt is lehetőségünk nyílik a manufaktúra termékeinek megvásárlására.

Utunk végén a Szekszárdi Kálvária kilátóból tekinthetünk le.  A Szekszárd jelképeiből létrehozott szoborkompozízió a város felett magasodó Bartina-hegyen található, ahonnan szép panoráma nyílik innen a domboldalra felkúszó városra és a környező lankákra.

Hazaérkezés kb. 19:00-20.00 óra között.  Belépők: kb. 4.000,- Ft

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.290,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Manufaktúrák Titkai
( Tolna - Bátaszék – Szekszárd )  1Manufaktúrák Titkai
( Tolna - Bátaszék – Szekszárd )  2Manufaktúrák Titkai
( Tolna - Bátaszék – Szekszárd )  3Manufaktúrák Titkai
( Tolna - Bátaszék – Szekszárd )  4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

13 290 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.