FARSANGI FÁNK ÜNNEPÉN

NAGYKANIZSA

Időpont: 2022. február 26.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Az év eleji bálok elengedhetetlen és legfinomabb velejárója a farsangi-fánk. E finomságok fesztiválja és versenye kerül megrendezésre Nagykanizsán, hogy népszerűsítse, és hagyományait öregbítse a különféle, lekváros, szalagos, csöröge, krémes, rózsa- és egyéb fánkoknak. Hazánkban a fánksütés hagyománya a Dunántúlról indult és vált egyre több helyen szokássá, hogy a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangkor az asztalra kerülhessen ez a finom édesség.

Program

Természetesen ezen a napon megismerkedünk Nagykanizsa városával is, mely a Zalai – dombság területén helyezkedik el, rengeteg látnivalóval és természeti szépséggel rendelkezik. Először egy két órás városnéző sétát teszünk, mely során érintjük a belváros legszebb tereit, épületeit, köztéri szobrait. A séta végén a Thury György Múzeum gazdag anyagát tekintjük meg egy tárlatvezetés során. Az emberek, utak, kapcsolatok című állandó kiállítás a régió, Dél - Zala történetét mutatja be az újkőkor elejétől a középkorig, a második, nagyobb egységben a régióban vezető szerepet betöltő Nagykanizsa város 18. századi fejlődését és a dualizmus időszakának aranykorát. A látogatás után ellátogatunk a Csónakázó – tóhoz, mely a város zajától távol, egy ötszáz hektáron elterülő parkerdő ölelésében helyezkedik el. Az itt található kilátót is meg tudjuk mászni, mely az egyik legmagasabb kilátó az országban. Felső kilátószintje 43 m magasan van. Innen már a fesztivál helyszínére igyekszünk, ahol mindenki kedvére kóstolhat, nézheti a farsangi finomságok készítésének titkát. Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépő: kb. 2.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 9.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

9 190 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.