Utazás kép fő

BARANGOLÁS ZEMPLÉNBEN

3 nap 2 éj

Időpont: 2022. május 27-29.

Utazás: autóbusszal Ellátás : félpanzió

Találkozás: 6.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

1 nap: Első állomásunk Monok. A község legismertebb épülete Kossuth Lajos szülőháza, melyben emlékmúzeumot alakítottak ki. A 18. században épült Andrássy palota épülete a település másik impozáns látnivalója. Az ovális alakú díszterem rokokó falfestése a XVIII. századi magyarországi képzőművészet egyik jeles alkotása. Innen Bodrogkeresztúrra látogatunk, ahol nemrég nyílt meg az ország egyetlen Ecetmúzeuma. Bepillanthatunk a borecet gazdag történetébe, előállításának izgalmas módszereibe a mai kor interaktív lehetőségeivel. Természetesen nem marad el a kóstolás élménye sem. Ezután Regéc várának meghódítása következik. A várhoz egy emelkedő leküzdésével juthatunk fel, 20-25 perc alatt. Az Alaghy és a Rákóczi családok regéci birtoklása jelentette az erősség fénykorát. A 16. század közepétől a 17. század végéig erődített főúri rezidenciaként működő regéci vár újjáépült keleti palotaszárnya interaktív kiállítással várja a látogatókat. A hiteles források, egykori várleltárak alapján rekonstruált termeken végighaladva betekintést nyerünk e főnemesi családok és a vár népének 16–17. századi otthonába, életének, mindennapjainak helyszínébe. Végül Hercegkút egyedi látványosságot nyújtó pincesorán teszünk látogatást, ahol 4 szinten helyezkedik el a közel nyolcvan darab, egységes kinézetű pince.

Innen Sárospatakra utazunk, a szálláshelyünkre (2 éj).

 2 nap: A mai napot Hollóházán kezdjük. A világhírű porcelán múzeumát nézzük meg, ahol kronologikusan felépítve mutatják be a hollóházi porcelángyártás történetét a kezdetektől napjainkig, felvonultatva a gyár legszebb munkáit. Különleges élmény az egyedi formavilágú  katolikus templom megtekintése is. Ma ismét egy teljesen megújult zempléni várral folytatjuk programunkat. A Füzéri vár megmutatja hogyan éltek a középkorban, kik voltak a vár birtokosai, illetve miért tartják számon országunk egyik legszebb fekvésű váraként. A várhoz itt is egy 20 perces, emelkedő úton történő sétával tudunk feljutni, majd a váron belül is további emelkedők, lépcsők segítségével haladhatunk a felső várig. Utunkat Pálházán folytatjuk. Itt az erdei kisvonatra szállunk, amellyel Kőkapuig utazunk. Kisvonatozás után Füzérradvány következik, ahol szintén a Károlyiakhoz kötődő, Ybl Miklós által – romantikus-eklektikus stílusban – átépített kastély megtekintésére lesz lehetőség. Egy vezetés keretében a főúri világ hangulatát élhetjük át, megcsodálhatjuk az egykori könyvtárszobát, a grófi szalont, a hálószobát, az ebédlőt és a márványmedencés fürdőszobát. A kastélyt egy mesés angolpark veszi körül. Programjaink után, vissza buszozunk szállásunkra, Sárospatakra.

 3 nap: A napot Sárospatak megismerésével kezdjük, ahol ellátogatunk a Rákóczi várba, megtekintjük a Rákóczi-kiállítást, a Vörös tornyot,Rákóczi korabeli bútorokat, és gyönyörű reneszánsz ajtó és ablakkereteket csodálhatunk meg. Megnézzük a lovagtermet, az ágyúöntő műhelyt, és a fantasztikus kilátásban is gyönyörködhetünk. Nem maradhat ki az ország egyik leghíresebb kollégiumának megismerése sem. A Nagykönyvtár mellett iskolatörténeti és egyházművészeti kiállítás is várja a látogatókat. Kihagyhatatlan látnivaló a Bazilika, Szent Erzsébet ereklyéivel. A Sárospatak közelében, a Megyer-hegyen fekvő Tengerszem hivatalosan is Magyarország legszebb természeti csodája. A tengerszemet emberkéz formálta a középkor óta, de mára a hajdani malomkőbánya és a természet lenyűgözően harmonikus egységet alkot. (Kb. egy km séta)

Ezután Széphalomra látogatunk. A Kazinczy emlékparkot és a Magyar Nyelv Múzeumát nézzük meg. Egyetlen anyanyelvi múzeumunkban sok más mellett bemutatják Kazinczy életútját, Petőfi utazásait. Kazinczy Ferenc egykori gyümölcsöskertje helyén pedig egy irodalmi herbáriumot találunk. Kazinczy nyughelye már a reformkorban zarándokhely lett. Programunk végén indulunk haza Budapestre. Várható visszaérkezés, 21 óra körül.


Részvételi díj: 69.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 54.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 17.500,- Ft/fő    

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
BARANGOLÁS ZEMPLÉNBEN
3 nap 2 éj 1BARANGOLÁS ZEMPLÉNBEN
3 nap 2 éj 2BARANGOLÁS ZEMPLÉNBEN
3 nap 2 éj 3BARANGOLÁS ZEMPLÉNBEN
3 nap 2 éj 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.