Utazás kép fő

BERCHTESGADEN, HALLSTATT ÉS BAD ISCHL-1 éjszaka szállással

Időpont: 2024. október23-24.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Elhelyezés: Sport Resortban, 2 ágyas szobában

Ellátás: reggeli vagy vacsora

Program

1. nap: Elutazás reggel 5.00 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül Berchtesgadenig. Útközben rövid pihenők. Először a Sasfészeket, németül Kehlsteinhaus-t keressük fel. A Berchtesgadeni- Alpokban található hegyvidéki nyaralóház, amely a német diktátor, Adolf Hitler kedvenc tartózkodási helye volt 1938 és 1945 között. Csodálatos természeti környezetben fekszik. A személygépkocsi-forgalom elől a hely zárva van, azt csak buszokkal az alagút bejáratáig lehet megközelíteni, kb. 20 perc alatt. Onnan 124 métert emelkedve, lifttel lehet megtenni a végső szakaszt, amit a felvonó 41 másodperc alatt tesz meg. Ma már nem sok minden emlékeztet arra a történelmi korra, amikor a Sasfészek épült. A Kehlsteinhausban étterem működik, ahol többek között helyi bajor specialitásokat kóstolhatunk meg. Maga a ház nem a csúcsra épült, oda még egy rövid gyalogút vezet fel. A csúcsról pazar kilátás nyílik a szomszédos hegyekre, a Königssee-re, illetve Berchtesgadenre és a többi közeli településre. Ezután Berchtesgaden városával ismerkedünk meg. Elsőként a város jelképeként ismert Watzmann-hegy látképében gyönyörködünk, megtekintjük az egykori Ágostonrendi templomot. Városnézés után a szálláshelyre utazunk.

2. nap: Reggeli után a Hallstattba, az UNESCO Világörökség listáján is szerepelő kisvárosba látogatunk el. A városka a Dachstein lábánál elterülő tó partján épült meg, jellegzetessége, ahogyan a kis házai a hegy oldalában fecskefészek-szerűen emelkednek egymás fölött. Hallstattot a Salzkammerguti tóvidék legfestőibb városkájaként tartják számon. Egy közös séta keretében megismerkedünk legfőbb látnivalóival. (Főtere talán Ausztria legszebb főtere. Olyan, mint egy mesebeli tér, mesebeli kis házikókkal és a Szentháromság szoborral a közepén. Hallstatt legfőbb nevezetessége a Mária mennybemenetele templom. A hegyoldalban található, késői gótikus stílusban épült. A templom mellett található a Csontház. Több mint 1200 koponyával. Az utolsó koponyát 1995-ben helyezték el.) A közös séta után szabadidő, melynek keretében hajókázásra is nyílik lehetőség, vagy a város fölött emelkedő kilátóponthoz is el lehet jutni egy felvonó igénybevételével. Ezután a híres császári üdülőhellyel, Bad Ischl-vel ismerkedünk, egy séta során. A város a nagy Osztrák-Magyar Monarchia egykori nyári fővárosa, legalább 700 éve kötődik a Habsburg császári dinasztiához. A várost, a környéket és a császári villát is I. Ferenc József „földi mennyországként” jellemezte. A városban található Kaiservilla és Kaiserpark egykor Ferenc József és Sissi nyári rezidenciájaként szolgált. Indulás hazafelé, várható visszaérkezés Budapestre 23-24 óra között.

Részvételi díj: 93.490,- Ft/fő 

Akciós ár:

76.490,- Ft/fő reggelivel,

79.090,-Ft/fő vacsorával

Egyágyas felár: 9.500,-Ft/fő

BBP+stornó biztosítás:2.880,-Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
BERCHTESGADEN, HALLSTATT ÉS BAD ISCHL-1 éjszaka szállással 1BERCHTESGADEN, HALLSTATT ÉS BAD ISCHL-1 éjszaka szállással 2BERCHTESGADEN, HALLSTATT ÉS BAD ISCHL-1 éjszaka szállással 3BERCHTESGADEN, HALLSTATT ÉS BAD ISCHL-1 éjszaka szállással 4BERCHTESGADEN, HALLSTATT ÉS BAD ISCHL-1 éjszaka szállással 5BERCHTESGADEN, HALLSTATT ÉS BAD ISCHL-1 éjszaka szállással 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

76 490 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.