Utazás kép fő

BÜKKI ÉLMÉNYEK

Időpont: 2022. június 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Népliget (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

A több mint 43 000 ha kiterjedésű Bükk hegység az Északi-középhegység tagja, mely a Tarna völgyétől a Sajó völgyéig húzódik. Átlagmagasságát tekintve a legmagasabb hegységünk, mészkőormai meghaladják a 900 méteres magasságot. Változatos felszíne, mikroklímája gazdag növény- és állatvilágnak ad otthont. Mindezek fennmaradását biztosítja 1977 óta az itt létrehozott Bükki Nemzeti Park, mely lehetőséget kínál túrázásra, pihenésre, a természeti és kulturális értékek megismerésére.

Program

Programunkat Noszvajon kezdjük, ahol a De la Motte kastély – t nézzük meg, mely a magyar kastélyépítés miniatűr remeke. A kastély egyik szárnyában szálloda működik, de néhány helyiség, mint kastélymúzeum nyitva áll a látogatók előtt. A kastély belső tereinek franciás díszítését, korhű bútorait, és legfőbb látnivalóit, a kitűnő rokokó falfestményeket különleges tárlatvezetés keretében fogjuk megnézni. Következő megállónk Bükkzsérc, ahol egy egyedülálló pince múzeumot látogatunk meg, mely 2018 óta hungarikum. A település nevezetességei a riolittufába vájt borospincék. Az egyiket életnagyságú faragásokkal díszítették, melyeken a szőlőműveléssel és borkészítéssel kapcsolatos jelenetek elevenednek meg. Egy új, hozzáépített részben pedig sütő-főző edények, használati tárgyak, valamint a szőlő- és borfeldolgozás eszközei láthatóak, amelyek a vidék tárgyi kultúráját mutatják be. A pincében kitűnő borokat is kostólhatunk. Innen Felsőtárkányba vezet utunk, ahol a Szikla-forrásból eredő tavat keressük fel, mely páratlan természeti környezetben helyezkedik el. A partján épült Látogatóközpontban a Bükk élővilágával ismerkedhetnek az érdeklődők. Utolsó megállónk Bükkszentkereszt. Gyuri bácsi, a „bükki füves ember” nemrég elkészült új gyógynövény kertje, mely egy hárslevél szív alakú rajzolatát formázza. Szakvezető kíséri a csoportot végig a feledésbe merülő népi gyógyászat növényei közt, betekintést nyújtva a gyógynövények világába. A kertben közel 150 féle növény, összesen több mint 21.000 példány található. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépő: kb. 5.000,- Ft/fő.


Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 9.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
BÜKKI ÉLMÉNYEK 1BÜKKI ÉLMÉNYEK 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.