Utazás kép fő

Magyarhertelendi fürdő és Orfű

Időpont: 2024. november 24.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

A Pécstől húsz kilométerre található Hertelendi Termálfürdő meseszép, ősfás környezetben várja látogatóit. A fürdőt tápláló 38 és 68 fokos termálvíz a föld mélyéről érkezik a felszínre.  Minden korosztály számára ajánlott megmártózni az értékes ásványi anyagokat tartalmazó vízben. Kedvező hatással van a termálvíz a reumatikus, keringési és ízületi megbetegedésekre. Fluorit tartalma miatt a fogínybetegség gyógyítására is alkalmas.  Négy beltéri és egy kültéri meleg vizes medence egész évben várja a vendégeket. Szintén igénybe lehet venni a wellness szolgáltatások széles választékát, mint infra kabin, aroma szauna, finn szauna, só szoba. Akik szeretnék, az egész napot a fürdőben tölthetik, de ajánlunk egy szép őszi kirándulást a közeli Orfűre. Különleges látnivaló a Malommúzeum, ahol három különböző malom típussal ismerkedhetünk meg. Egy szárazmalom, egy vízi malom és egy papírmalom felépítését, működését követhetjük nyomon szakvezető segítségével.

A Kemencés Udvarban az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a kemencében való sütés-főzés eszközeit, edényeit láthatjuk. Innen indul a cirka 1 km hosszú Vízfő tanösvény. Az ösvény az első néhány száz méteren az Orfű-patak medrét követi és a védett égererdőn keresztül egy kiemelt pallóösvényen vezet bennünket egészen a Vízfő-forrásig. Itt érdemes elidőzni picit, és megcsodálni Csete György különleges építészeti alkotását, a Forrásházat. Ezután mindannyian a fürdőhöz megyünk vissza, és hazaindulásig szabadidő a fürdőben. (fürdő előtti Orfűi program, körülbelül 1,5-2 óra)

Belépő kb. 3.000, - Ft

Fürdő belépő: felnőtt: 4.000, - Ft/fő

62+ : 3.400, - Ft/fő

Kiegészítő szauna jegy:1.700,- Ft/fő

(Az árak tájékoztató jellegűek, változhatnak!)

Várható hazaérkezés 20-21 óra körül.

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.290,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Magyarhertelendi fürdő
és Orfű 1Magyarhertelendi fürdő
és Orfű 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.