Utazás kép fő

Ópusztaszer – Darules a Fehér tónál

Időpont: 2022. november 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark a magyarság történelmében meghatározó jelentőséggel bíró nemzeti emlékhely. Gyönyörű természeti környezetben található hazánk egyik leglátogatottabb muzeális kiállítóhelye. A megújult főépületben, a Rotundában új, interaktív kiállítóterekkel, szolgáltatásokkal várjuk kedves Látogatóinkat. Az Emlékpark legfőbb látványossága, a Feszty-körkép is ezen épületben található. A Vereckei átkelést megörökítő monumentális 120 méter hosszú körképet Feszty Árpád több festőtársával együtt készítette Az épületben található kiállítások több korszakba is betekintést engednek, például megismerhetik a Feszty-körkép keletkezésének történetét. Innen a Fehér tóhoz igyekszünk, ahol a Tisza-völgyi bemutatóház megtekintése után a tórendszer ideális pontján bevárjuk a darvak esti behúzását. Az őszi madárvonulás idején fél Európa daruállománya érinti útja során a magyar Alföldet. A Hortobágy felől érkező darvak száma a vonulás tetőpontján elérheti a 40-50 ezret a Szegedi Fehér-tónál. Vezetett túra során közvetlen közelről lehet megcsodálni a naplementében hangosan behúzó darucsapatok látványát. Hazaérkezés 19-20 óra körül. Belépők kb. 4.000,- Ft.

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Ópusztaszer – Darules a Fehér tónál 1Ópusztaszer – Darules a Fehér tónál 2Ópusztaszer – Darules a Fehér tónál 3Ópusztaszer – Darules a Fehér tónál 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.