Utazás kép fő

POROSZLÓ – a csodás Tisza-Tavi Ökocentrum

– strandolási lehetőség – bogrács fesztivál

Időpont: 2024. június 22.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Magyarország második legnagyobb összefüggő víztere a Tisza-tó, melyet az 1970-es évek elején hoztak létre. A Tisza-tó és környéke számos madárfajnak nyújt kedvező fészkelési lehetőséget. A holtágak, kubikgödrök, mocsarak a kétéltűek és a hüllők számára is megfelelő élőhelyet jelentenek. Az idők során a terület kedvelt turisztikai célponttá vált rengeteg élménnyel, programmal várja a látogatókat. 

Első programunk Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum. A Látogatóközpont fő attrakciója egy 726 ezer literes akvárium. Az összesen négyszintes épület pinceszintjében létesülő édesvízi akvárium hazánk és a térség jellegzetes vízi és vízparti életközösségeit mutatja be. Több mint 50-féle hazai hal mellett, közel 14 kétéltű- és 13 hüllőfaj garantálja a bőséges látnivalót. Az akváriumba vizákat is telepítettek, ami a Kárpát-medence egyik jellemző nagytestű halfaja; ezek fogságban akár 250-300 kilogrammosra is megnőnek és legalább olyan lenyűgöző látványt nyújtanak, mint a cápák.

Egy 80 m2-es Tisza-tó terepasztal „madártávlatból” ismerteti meg velünk hazánk 2. legnagyobb tavát. Erről a szintről az üvegjárdának köszönhetően felülről is beleshetnek a vendégek az akvárium életébe. A külső területen pedig az épület körül létrehozott mesterséges tó életét kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. Kormoránokat, vidrákat, rózsás gödényeket is láthatunk, sok más állat mellett. Itt található a Tájház, a hagyományőrző baromfiudvar, nyusziudvar és a korabeli pákász életmódot szimbolizáló eszköz-gyűjtemény is. Itteni élményeinket 3D-s vetítés is gazdagítja.

A látogatás végén, vízi úton – csónakba szállva – ismerkedünk meg a Tisza-tó világával, a nádasaiban élő madarakkal. Poroszló városában található az egyik kedvelt tisza-tavi strand. A vízbe nem lépcsőn keresztül lehet bejutni, hanem a homokos-füves területről lehetőség van egyenesen besétálni a vízbe. A megannyi árnyékkal rendelkező, ligetes jellegű strandon a szórakozási lehetőség sem maradhat el. Többek között igénybe vehető a vízibicikli, csónakázás, kajak, kenu és egyéb vízi sporteszközök használata is. Tölthetjük a délutánt fürdőzéssel is, de ezen a napon igazi fesztiváli hangulat vár minket. A Kakas Szépségverseny és Bogrács Fesztivál az év egyedülálló eseménye Poroszlón. A fő program újra a kakasok kiállítása és a finom bográcsételek elkészítése. Visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépő kb. 6.000, - Ft/Fő.

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
POROSZLÓ – a csodás Tisza-Tavi Ökocentrum - bogrács fesztivál 1POROSZLÓ – a csodás Tisza-Tavi Ökocentrum - bogrács fesztivál 2POROSZLÓ – a csodás Tisza-Tavi Ökocentrum - bogrács fesztivál 3POROSZLÓ – a csodás Tisza-Tavi Ökocentrum - bogrács fesztivál 4POROSZLÓ – a csodás Tisza-Tavi Ökocentrum - bogrács fesztivál 5POROSZLÓ – a csodás Tisza-Tavi Ökocentrum - bogrács fesztivál 6POROSZLÓ – a csodás Tisza-Tavi Ökocentrum - bogrács fesztivál 7
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.