Utazás kép fő

KALOCSA - Porcelán Manufaktúra

HAJÓS – Érseki kastély, pincefalu

Időpont: 2023. május 3. (szerda)

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor


Kalocsa, a Közép-Duna mente patinás hangulatú városa egyidős a magyar államisággal, és 1000 év óta a magyar katolikusok egyik központja. Figyelemre méltóak a város történelmi központjának barokk építészeti, egyházi emlékei.         

Program

 Kalocsán ezúttal a Porcelán Manufaktúrát keressük fel, ahol magas minőségű, gazdagon díszített kézi festésű porcelántermékek készítésével foglalkoznak. A kalocsai motívum- és színvilág elevenedik meg az itt készült termékeken. A látogatás során figyelemmel kísérhetik a porcelángyártás minden folyamatát, a porcelánöntéstől az égetőkemencéig, és természetesen a festést is. Ezután a település gazdag egyházi múltjával és emlékeivel ismerkedünk. Itt található Kalocsa egyik építészeti kincse a Főszékesegyház, amely tömegével és látványával uralja a teret. Az első templomot 1010 táján még Asztrik érsek építette, a ma is látható barokk főszékesegyház Csáky Imre idejében épült. A pompás barokk Érseki Palotában őrzik a 140 000 kötetes Főszékesegyházi könyvtárat, mely egyedülálló gyűjtemény. Az Érseki Kincstár és múzeum a Kalocsai Érsekség ezer éves történetét mutatja be, számtalan műkincset felvonultatva. Kalocsai programunk végén ellátogatunk Hajósra, ahol a gyönyörű barokk kastély kiállításait, köztük szép főúri enteriőröket járunk végig. Megtekinthető továbbá az érseki magánkápolna, a hálószoba, a dolgozó szoba, a főúri lakomaterem, és a Vadászat az Alföldön című kiállítás.

Utolsó programként a híres Pincefalut keressük fel. A Hajósi Pincefalu a népi építészet egyedülálló ékköve. A lösztalajba vájták kézzel azt a ma már több mint 1200 présház-borospincéit, ahol a hajósi borok érlelődnek. A pincefalu településszerkezete egyedülálló: a présházak egy külön települést alkotnak - hangulatos utcákkal. Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra között.

Belépő: kb. 6.000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 11.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
KALOCSA - Porcelán Manufaktúra 
HAJÓS – Érseki kastély, pincefalu 1KALOCSA - Porcelán Manufaktúra 
HAJÓS – Érseki kastély, pincefalu 2KALOCSA - Porcelán Manufaktúra 
HAJÓS – Érseki kastély, pincefalu 3KALOCSA - Porcelán Manufaktúra 
HAJÓS – Érseki kastély, pincefalu 4KALOCSA - Porcelán Manufaktúra 
HAJÓS – Érseki kastély, pincefalu 5KALOCSA - Porcelán Manufaktúra 
HAJÓS – Érseki kastély, pincefalu 6KALOCSA - Porcelán Manufaktúra 
HAJÓS – Érseki kastély, pincefalu 7KALOCSA - Porcelán Manufaktúra 
HAJÓS – Érseki kastély, pincefalu 8KALOCSA - Porcelán Manufaktúra 
HAJÓS – Érseki kastély, pincefalu 9
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

11 490 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.