Utazás kép fő

BAJMÓC – KISLÓC - KISTAPOLCSÁNY 

Időpont: 2022. augusztus 27.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.00 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Az egész Felvidék legnépszerűbb és leglátványosabb várkastélya az ősparkkal övezett domb tetején álló festői, romantikus stílusú Bajmóci kastély. A pompás látványt nyújtó 365 ablakos várkastély romantikus benyomását a palota és kápolnarész, valamint a kecses tornyok is erősítik. A kastély termeiben jórészt eredeti berendezési tárgyakat láthatunk, művészi faburkolatokat, értékes festményeket, bútorokat. A nemesi élet és lakáskultúra, hagyományainak és a középkori fegyverek bemutatása mellett az európai művészet emlékeit is közszemlére teszik. A kastély egyik legszebb terme az ún. Aranyszalon, melynek aranyozott mennyezetét 183 angyalka arca díszíti. A Kékszalon falán pedig magyar királyok alakjai láthatók, a mennyezetén pedig a Pálffy, a Thurzó család és Mátyás király címere figyelhető meg.

Következő állomásunk Kislóc. Kistapolcsánytól mindössze 6 km-re, Kislóc (Lovce) községben található az egyedülálló Bölény vadaskert. 1958-ban alakították ki és az egész létesítményt védett tanulmányi területté nyilvánították a bölények védelme és főleg a fennmaradásuk érdekében. A Bölény vadaskert a legnagyobb élményt a fenséges állatok etetése közben nyújtja látogatói számára, melyet mi is megtekintünk.

Innen tovább utazunk Kistapolcsányba. A szlovákiai klasszicizmus egyik legszebb ékköveként számon tartott Kistapolcsányi kastély a Zsitva folyó völgyében található. Óriási angolpark övezi a gyönyörű, árkádos belső udvarú, kupolás épületet. A látogatás során a grandiózus kupolatermen kívül hét további klasszicista stílusú terem látogatható, melyek tele vannak értékes barokk és empire bútorokkal, gyönyörű cserépkályhákkal, impozáns csillárokkal. A kastélyban találjuk az ország leggazdagabb kerámiagyűjteményét, különösen a meisseni porcelánok értékesek. Figyelemre méltó még a XVI.-XIX. századi pazar fegyverkollekció is. A hetedik terem volt a köztársasági elnökök dolgozószobája, Masaryk és Beneš elnök több személyes használati és munkaeszközével. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 20 ,- €

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 11.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Biztosítás + Stornó biztosítás: 1.020,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

sk ikon
BAJMÓC – KISLÓC - KISTAPOLCSÁNY  1BAJMÓC – KISLÓC - KISTAPOLCSÁNY  2
Akcióföldön1naposutazas1naposkulfoldiújdonság
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.